Ako trávia sviatky známi športovci

  • Nezaradené
  • 22. decembra 2017, 15:24
  • Autor:Tomáš Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu najbližších. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily.

O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu. Položili sme im rovnaké otázky:
1. Čo pre vás znamenajú vianočné sviatky a kde a ako ich budete tráviť?
2. Aké špeciálne zvyky a tradície dodržiavate?
3. Kedy nakupujete darčeky a čo vás pod stromčekom poteší?
4. Aký bol váš rok 2017 a čo si prajete a želáte ostatným do nového roka?

JAKUB RUČKAY – hokejista HK Nitra


1. Vianoce má rád asi každý. Sú to sviatky pokoja, tak sa už niekedy teším, že si na malú chvíľku od hokeja oddýchnem, aj keď špeciálne cez sviatky máme viac zápasov ako počas sezóny. Vianoce budem tráviť s rodinou a mojím malým synom Maximom, ktorý musí ponavštevovať starých rodičov a prarodičov, lebo je zvedavý, čo mu priniesol Ježiško. Silvestra trávim zvyčajne na chate so svojou priateľkou Luckou a partiou ľudí, ktorých mám rád.

JAKUB RUČKAY – hokejista HK Nitra

2. Na Vianoce si musím dávať pozor na všetky dobroty, aby som nepribral, pretože je to silné lákadlo. Nedodržujeme nič špeciálne, klasické slovenské zvyky.
3. Každý rok si hovorím – kúpim darčeky skôr, aby som mal pokoj. Realita je taká, že ešte na Štedrý deň dopoludnia lietam po obchodoch. Pod stromček si želám, len nech ma obchádzajú zranenia a nech sú všetci spokojní, šťastní a hlavne zdraví. To je to najdôležitejšie, čo človek má.
4. Môj rok 2017? Bolo aj dobre, aj ťažko, ale dokázal som sa zrovnať. Som rad, že som urobil rozhodnutia, aké som urobil. Stále mam tú možnosť sa naháňať za pukom, tak ju vyžijem, dúfam, že čo najdlhšie. Do roku 2018 prajem všetkým, nech sú zdraví a nech sa im splnia všetky priania, po akých tužia.

SÁRA NIEPELOVÁ – plavkyňa ŠPK Kúpele Piešťany


1. Vianoce pre mňa znamenajú najkrajšie sviatky v roku, nakoľko sme cela rodina spolu. Užívam si zaslúžený trojdňový oddych a vychutnávam si dosýta vianočné dobroty. Vianoce aj Silvestra budem tráviť doma s rodinou a priateľmi.

SÁRA NIEPELOVÁ – plavkyňa ŠPK Kúpele Piešťany

2. Okrem klasických zvykov je každý rok tradične náš vianočný stromček ozdobený medailami zo zimných majstrovstiev Slovenska.
3. Darčeky nakupujeme priebežne už od septembra. Pod stromčekom ma poteší čokoľvek, či už kozmetika, elektronika, oblečenie, alebo plavecké potreby.
4. Rok 2017 bol pre mňa najúspešnejší, čo sa týka športovej kariéry, a dúfam, že rok 2018 bude rovnako úspešný. Všetkým prajem do nového roka hlavne veľa zdravia.

JURAJ FILUS – crossfiter


1. Vianoce sú pre mňa príjemným časom krásnych chvíľ s rodinou a priateľmi. Zároveň aj časom oddychu a výborného jedla. Tento rok podľa všetkého, ak sa nič nezmení, budem tráviť sviatky v USA na Miami s priateľmi a pri tréningu, lebo trénovať treba stále.

JURAJ FILUS – crossfiter

2. Na Vianoce nič špeciálne, máme tradičné zvyky ako väčšina ľudí, dobré jedlo a pohodu.
3. Darčeky príliš nekupujem, nakoľko si myslím, že ľudia by sa mali niečím pekným obdarovávať počas celého roka. Nemyslím len materiálnymi vecami, ale aj láskou a peknými zážitkami. Mňa hlavne poteší, keď je pohoda a dobré jedlo na stole, to je najväčší dar.
4. Rok 2017 bol pre mňa fantastický, naučil som sa veľa nového aj v osobnom živote aj po športovej stránke. Neviem sa už dočkať ďalšieho roku, ktorý, dúfam, bude ešte lepší.

JOZEF GLOS – futbalista PFK Piešťany


1. Vianoce pre mňa znamenajú sviatky pokoja a rodiny, budem ich tráviť so svojimi najbližšími. Po náročnom roku si konečne oddýchnem a načerpám veľa síl a energie do ďalšieho roku. Určite si však pôjdem ako každý rok spolu s partiou známych zahrať silvestrovský futbal.

JOZEF GLOS – futbalista PFK Piešťany

2. Žiadne špeciálne zvyky asi nedodržiavam. Klasika. Večera v kruhu rodiny, a keď sa podarí, tak nočná návšteva podnikov.
3. Darčeky kupujem po celý rok, pod stromček nič špeciálne nedávam a ani nedostávam.
4. Rok 2017 bol pre mňa ako každý iný, vždy sa stane veľa pozitívnych, ale aj negatívnych udalostí. Po športovej stránke bol špeciálny a mohol by pokračovať pokojne ďalej. Ostatným želám hlavne veľa zdravia, pretože je to najdôležitejšie.

LENKA BARTÁKOVÁ – basketbalistka Piešťanských Čajok


1. Vianoce pre mňa znamenajú sviatky pokoja a oddychu strávené s najbližšími. Sviatky budem tráviť doma v Sokolove s rodinnou. Silvestra ešte neviem. Keďže mám psa, vždy to riešim až na poslednú chvíľu, ale žiadne veľké oslavy neplánujem.

LENKA BARTÁKOVÁ – basketbalistka Piešťanských Čajok

2. Náš Štedrý deň vyzerá tak, že ráno s ocinom ozdobíme stromček, mamina pripravuje dobroty na stôl v podobe chlebíčkov a sladkostí. Každý rok sa snažím nejesť mäso, aby som videla zlaté prasiatko, ale zatiaľ márne. Potom ideme spoločne k babičke, dáme jej darčeky a ochutnáme jej vaječný likér. Po návrate domov pripravujeme večeru. Zo zvykov dodržujeme mincu či šupinu z kapra pod tanier, ktorú si potom každý schováme do peňaženky. Mamina ako gazdiná sadá k stolu posledná a zase ako prvá vstáva. Po večeri otec zazvoní zvončekom, príde sestra s priateľom a vrhneme sa na darčeky. Potom už len pozeráme rozprávky a jeme zmrzlinu.
3. Darčeky začínam kupovať v novembri a snažím sa ich zohnať čo najskôr, aby som to neriešila na poslednú chvíľu. Pod stromčekom ma poteší každý darček, pretože viem, že si na mňa ten človek spomenul a chcel mi spraviť radosť.
4. Rok 2017 si vždy spojím s ukončením vysokoškolského štúdia na Karlovej univerzite a s prvým basketbalovým angažmánom mimo Česka. Do nového roka prajem sebe aj ostatným hlavne zdravie, veľa úspechov v práci i v osobnom živote a aby sa všetci tešili z maličkostí a boli spokojní.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel