Kamery odhalili vandalov

  • Spravodajstvo
  • 21. decembra 2017, 08:06
  • Autor:gak

Mať centrum pod kontrolou pomocou kamerového systému sa piešťanským mestským policajtom vypláca. Rovnako aj mestu, ktoré nedávno systém rozšírilo o nové sledovacie zariadenia.

O tom, že sú kamery dobre rozmiestnené, svedčia aj dva prípady odhaleného vandalstva. „Nové kamery sledujú priestranstvá, ktoré boli v minulosti ničené či poškodzované. Pôsobia nielen preventívne, ale nám pomáhajú aj odhaľovať páchateľov priamo pri čine a následne na miesto udalosti nasmerovať policajnú hliadku,“ uviedol náčelník Mestskej polície (MsP) v Piešťanoch Marcel Mihalik.
V jednom zo spomínaných prípadov, ktorý sa stal v piatok 8. decembra o 20.45 hodine pri Balneologickom múzeu, neznáma osoba pomaľovala farbou fontánu. Na záberoch z kamery je vidno páchateľa pri čine aj dve ďalšie osoby, ktoré dávali pozor.

Načerveno pomaľovaná fontána pri Balneologickom múzeu.

„Operátor hneď povolal hliadku MsP, no kým tam prišla, vandali už z miesta činu odišli,“ poznamenal náčelník Mihalik s tým, že spravodlivosti neunikli. „Už vieme, že fontánu pomaľovala mladistvá dievčina a kolegovia jej čin riešia ako priestupok, keďže farba nespôsobila na fontáne škodu. Neminie ju však pokuta do 30 eur.“
Kamery zhruba pred mesiacom zaznamenali aj sprejerov, ktorí postriekali múr pri zbernom stredisku. Polícia páchateľov zistila, potrestala ich nielen blokovou pokutou, ale mladíci museli múr za vlastné vymaľovať nanovo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín