Piešťancovi – dílerovi klepli po prstoch

  • Spravodajstvo
  • 20. decembra 2017, 16:26
  • Autor:gak

Na základe niekoľkomesačného operatívneho rozpracovania pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti, vykonali kriminalisti v pondelok 18. decembra domovú prehliadku v Jalšovom.

V ranných hodinách vošli za pomoci pohotovostného policajného útvaru, do rodinného domu a priestorov patriacich k nemu, kde prechodne býva 33-ročný muž z Piešťan. Počas domovej prehliadky zaistili policajti približne 36 g metamfetamínu a 76 g konope. Omamné látky boli nájdené v rôznych krabičkách a vreckách, konopa v sušenej forme a metamfetamín ako biely prášok a hnedý kryštalický materiál.
Zaistené látky sa podrobili expertíznemu skúmaniu na Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ a z expertíz vyplynulo, že by z nich bolo možné vyrobiť minimálne 150 dávok marihuany a 290 dávok pervitínu. Ich hodnota na čiernom trhu by spolu predstavovala asi 2213 eur. „Podozrivý 33-ročný muž z Piešťan mal drogy predávať asi od roku 2014, pričom jeho klientmi bolo minimálne 15 osôb,“ uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Policajti Piešťanca sledovali už dlhšie, tieto peniaze si už neužije.

Polícia v dome našla aj finančnú hotovosť pochádzajúcu z predaja drog. Vyšetrovateľ muža zadržal a následne ho na základe zhromaždených dôkazov obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „Pri domovej prehliadke bola nájdená a zaistená aj 200 gramová tritolová náložka a v tejto súvislosti je vedené trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie,“ spresnila M. Kredatusová. 
Okrem drog sa v sáčkoch nachádzali aj drobné mince.

Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na vzatie obvineného do väzby. V prípade uznania viny mu hrozí, vzhľadom na závažnejší spôsob konania, odňatie slobody na desať až pätnásť rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava