Vieme, kde v centre Piešťan po desiatej nezaparkujete

  • Spravodajstvo
  • 18. decembra 2017, 07:34
  • Autor:Daniela Serišová

S problémom parkovania v centre sa boria takmer všetky mestá. Niektoré zahraničné to riešia svojsky – do centra sa autom ani nedostanete. Musíte ich odstaviť na záchytných parkoviskách či v parkovacích domoch. Aj motoristov v Piešťanoch čoraz viac trápia každodenné problémy s parkovaním.

Tie sú vypuklejšie, keď sa nejaké cesty opravujú alebo sa v centre konajú spoločenské akcie. Tí šťastnejší autá odstavia v platenej zóne, iní, čo chodia do mesta za prácou, hľadajú miesta aj inde. Výsledkom je, že ak do Piešťan zavíta cezpoľný návštevník, nemá kde zaparkovať.
Keďže podľa územného plánu mesta sa centrum rozširovať nebude, treba parkovať tam, kde je miesto. Zmapovali sme pre vás lokality, kde v centre môžete parkovať. Výsledok je však žalostný. Po desiatej hodine dopoludnia v centre na platenom či neplatenom parkovacom mieste nezaparkujete takmer ani bicykel. Platené parkoviská v úzkom centre – ulice Kollárova, Poštová, Royova, Námestie SNP – boli absolútne preplnené bez jediného voľného miesta. Neďaleko týchto „spoplatnených“ ulíc, napríklad za evanjelickým kostolom, na Sládkovičovej, Meštianskej alebo Šafárikovej ulici bol tiež každý voľný kúsok zaplnený.

Meštianska: Ak nájdete voľné miesto, na Meštianskej môžete zaparkovať zadarmo.

Rovnako bolo plné aj parkovisko na Nálepkovej ulici. Hoci malo vyvesenú tabuľku s upozornením, že je obsadené, kolóna od okružnej križovatky až po vstupnú rampu sa nezmenšovala. Plné parkovisko je sčasti výsledkom zvýšenia parkovného v Auparku, ktoré ponúka 400 miest. Väčšina vodičov tam už však nezamieri, každý sa snaží uloviť si miesto inde. V platenej zóne spravuje mesto 580 parkovacích miest vrátane parkoviska na Nálepkovej. Malé parkovisko na Námestí J. Murgaša sa do zoznamu neráta.
Odhadom chodí denne do centra takmer dvetisíc ľudí. Poloprázdne prímestské a mestské autobusy signalizujú, že mnohí doň jazdia autom, väčšinou sólo. Pri veľkom optimizme tvrdíme, že všetky vyznačené parkovacie miesta stačia polovici z nich.
Pri nemocnici je takmer nemožné nájsť voľné miesto.

Radnica sa borí s rôznymi problémami, ale zdá sa, že na dopravu na hranici kolapsu nekladie dostatočný dôraz. Doplácajú na to vodiči, ktorí parkujú už aj na zákazoch, na pešej zóne či na súkromných pozemkoch. Medzi ľuďmi vznikajú konflikty a doprava je veľmi sťažená najmä v úzkych uliciach, ktoré po oboch stranách lemujú odstavené automobily. To, že obdobné problémy majú aj iné rovnako veľké mestá, však Piešťancov nezaujíma. Aj táto reportáž vznikla na základe ich sťažností.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav