Útok na chuťové bunky i žalúdok sme prežili

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 18. decembra 2017, 19:43
  • Autor:Gabo Kopúnek

K tradičným predvianočným podujatiam v Piešťanoch patria aj Gastro Vianoce Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW). Tie tohtoročné sa uskutočnili v utorok 12. a v stredu 13. decembra a na návštevníkov čakalo množstvo kulinárskych návnad.

Ku Gastro Vianociam neodmysliteľne patria aj krásne vyzdobené štedrovečerné tabule, ktoré si môžete pozrieť aj na našom videu.


Okrem nich v priestoroch školy návštevníci našli množstvo inšpirácií nielen zo sviatočného stolovania, ale tiež z výroby sladkostí alebo iných pokrmov. Nechýbali stoly poprehýbané tradičnými i vymyslenými špecialitami či francúzska ulička.

Minimalistické škandinávske prestieranie pripravili aj Barbara s Agátou.

Aj takáto krásna a zároveň jednoduchá môže byť štedrovečerná tabuľa.

„Aj tento rok sa naša škola zmenila na veľké Gastro Vianoce, kde ponúkame rôzne ukážky vianočných a novoročných tabúľ, ukážky gastronomických zručností, ale aj mnohé gastronomické strediská, kaviarne, cukrárne, čajovňu, pekáreň, reštaurácie, koktejl bar a rôzne a rôzne iné prevádzky, kde môžu naši návštevníci vidieť, čo dokážu študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Zároveň sú to aj dni otvorených dverí pre našich budúcich študentov. Verím, že budúci študenti ocenia kvalitu našej školy a prídu sem študovať,“ privítal hostí aj vymenúvaním jednotlivých gurmánskych kútikov riaditeľ školy Ladislav Blaškovič.
K tradičným špecializáciám študentov patrí aj vyrezávanie ornamentov do ovocia či zeleniny.

Po jeho príhovore sa krstil kalendár s receptami na miešané nápoje, ktorý uviedli do života barový konzultant Ľuboš Ratz a herečka Kamila Magálová.

Pokrmov i nápojov bolo na podujatí neúrekom, až sme mali problém odmietnuť čo i len ovoňať pripravené špeciality. Určite všetky boli kvalitné, ako je aj vzdelávanie tejto jedinečnej akadémie. O ňom však niekedy nabudúce.
Krst kalendára školy za účasti Kamily Magálovej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava