Martin Krajčovič: Cieľom PFK je jedine postup

  • Šport / Futbal
  • 17. decembra 2017, 10:56
  • Autor:Tomáš Horký

Futbalisti PFK Piešťany sú v aktuálnej sezóne síce nováčikom siedmej ligy, napriek tomu v jesennej časti boli najlepším tímom a zimujú na prvom mieste tabuľky. Na čele súťaže s náskokom piatich bodov vedú pred dvojicou prenasledovateľov z Pečeniad a Moravian nad Váhom.

Po hladkom postupe z ôsmej ligy pokračovali futbalisti PFK v skvelej forme aj počas jesennej časti siedmej ligy. Trinásť víťazstiev, jedna prehra a jedna remíza sú skvelá vizitka a pred jarnou časťou budú mať najlepšiu pozíciu pre postup do šiestej ligy. Pred sezónou nastala zmena aj na trénerskom poste, Michala Krajčoviča nahradil jeho brat Martin, ktorý je hrajúcim trénerom.
Ten nám vo svojom hodnotení jesennej časti prezradil, čo počas prvej sezóny najviac potešilo. „Okrem umiestnenia v tabuľke je to určite zapracovanie mladých hráčov končiacich v dorasteneckom veku do A-mužstva (Gula, Kusý, Kunic) a dopĺňanie základnej zostavy chlapcami pôsobiacimi v našom staršom doraste (Valovič, Korec, Rusnák, Strelec, Kondrc, Miškech). A, samozrejme, naša herná dominancia v každom odohratom stretnutí. Nastrieľali sme úctyhodných 74 gólov, čo je vizitka útočného prejavu hry.“

Martin Krajčovič, hrajúci tréner PFK.

Futbalisti Piešťan sa počas celej jesene prezentovali atraktívnou hrou pre oko fanúšika. Ofenzíva stála najmä na triu Jozef Glos (30 gólov), Martin Gula (18 gólov) a Adam Kusý (13 gólov). „Silnou stránkou nášho mužstva je vyspelosť každého jednotlivca, dobrá tímová chémia a individuálna zodpovednosť za celkový výsledok zápasu,“ vyzdvihol prednosti svojho tímu Krajčovič.
Jediným negatívom prvej polovice sezóny môže byť záver súťaže, keď Piešťanci najskôr doma prehrali s Moravanmi a následne remizovali v Dolnom Lopašove. „Mužstvo strácalo koncentráciu v niektorých herných činnostiach, z čoho pramenili chyby, tie znamenali zlé výsledky.“
Počas zimnej prestávky chcú v Piešťanoch posilniť káder. Prioritou do druhej polovice sezóny je jednoznačne pokračovať v poctivej práci a na tribúny prilákať čo najviac divákov. „Naším hlavným cieľom je postup do šiestej ligy, ktorý zatiaľ plníme. Mrzí ma akurát prerušenie víťaznej série. Potrebujeme doplniť káder a zapracovať nových hráčov do futbalovej filozofie klubu a na konci sezóny oslavovať po boku našich verných fanúšikov postup do vyššej súťaže,“ uviedol tréner PFK.
„Chcem poďakovať chlapcom za celú jesennú časť sezóny, že pristupovali k svojim povinnostiam zodpovedne, tešili sa na každú tréningovú jednotku, ktorej vyvrcholením bol majstrovský zápas. Veľká vďaka patrí aj môjmu bratovi Michalovi, ktorý sa nám snažil vytvárať nadštandardné podmienky na prípravu mužstva a mne pomáhal aj po odbornej stránke. Samozrejme, na záver nesmiem zabudnúť ani na celé vedenie klubu PFK Piešťany na čele s Erikom Hlavatým,“ dodal na záver Martin Krajčovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek