Piešťanci darovali Vianoce núdznym

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. decembra 2017, 07:37
  • Autor:mb

Zbierka obuvi, oblečenia, hračiek, školských a domácich potrieb pre deti z detského domova a pre rodiny z azylového domu v Piešťanoch prebiehala od predminulej nedele do štvrtka 7. decembra. Jej cieľom bolo rozšírenie povedomia o každodennej pomoci pre ľudí, ktorí to potrebujú.

Organizátori akcie rozsiahly záujem ľudí o pomoc druhým nečakali. Počas týždňa sa však vyzbieralo približne 80 vriec oblečenia, 30 vriec hračiek a spoločenských hier a k tomu ešte ďalšie škatule plné kníh, kuchynských potrieb, batohov, obliečok, sladkostí či školských vecí.
„Chcel som mladým demonštrovať silu dobrej myšlienky, ktorá, ak sa dodrží pár pravidiel, sa môže kedykoľvek zrealizovať,“ priblížil podpredseda občianskeho združenia Miroslav Béreš vznik charitatívneho projektu. „Oni sami potom prišli so skvelým nápadom, s ktorým sme im chceli spolu s ďalšími ľuďmi pomôcť,“ dodáva s tým, že proces od vzniku myšlienky po priamu realizáciu trval presne desať dní.
Najzložitejšou prácou bolo triedenie vecí po nedeľnej zbierke pred kostolmi. Dobrovoľníčka a zároveň jedna z dvanástich iniciátorov akcie Petra Rubaninská je so zbierkou veľmi spokojná: „Očakávali sme nanajvýš 20 vriec a nakoniec sa ich nazbieralo za plný dom. Som naozaj rada, že sa rozhodlo prispieť toľko ľudí, a potvrdilo sa, že dobrí ľudia ešte nevymreli.“

Ľudia sa zapojili aj do finančnej zbierky v uliciach Piešťan.

V rámci zbierky mala široká verejnosť možnosť zaslať finančný dar na účet občianskeho združenia. Peniaze boli poukázané detskému domovu. Organizátori akcie pripomínajú, že veci môžete do zariadení priniesť kedykoľvek po dohode s miestnymi zamestnancami, a zdôrazňujú, že najviac efektívna je priama návšteva, rozhovor a motivácia ľudí v zariadeniach formou tvorivých dielní alebo iných kreatívnych aktivít.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava