Vynovené Vianoce v detskom domove

  • Spravodajstvo
  • 14. decembra 2017, 01:27
  • Autor:Daniela Serišová

Budova Detského domova na Sasinkovej ulici v Piešťanoch sa dočkala opravy. Najpálčivejším problémom bola strecha, ktorú poškodili poveternostné vplyvy i zub času.

Mala približne 40 rokov a zatekala na viacerých miestach, pričom ju posledné roky niekoľkokrát opravovali. „Oprava strechy bola plánovaná investičná akcia, kde sme si ako zadávateľ požiadavky dali vypracovať predprojektovú dokumentáciu a statický posudok. Opravu nám odsúhlasilo ministerstvo práce a pod jeho gesciou sa aj uskutočnilo verejné obstarávanie,“ priblížil pozadie opráv riaditeľ detského domova Pavol Vatrt.
Oprava strechy pozostávala z demontáže starej poškodenej krytiny, demontáže záklopu a z výmeny nevyhovujúcich krokiev, ktoré napadla pleseň alebo hniloba. Na novú strechu sa použila plechová krytina značky Lindab, ktorá je ľahšia a vyhovovala statike strechy. Celá oprava stála približne 29-tisíc eur a bola plne hradená zo štátneho rozpočtu. Keďže nechceli mať na streche žiadne diery, počas opráv museli stavbári odstrániť aj telekomunikačný stožiar a opätovne ho umiestniť na dvor.
Počas prác sa všetci zamestnanci a deti z domova z bezpečnostných dôvodov presťahovali do priestorov druhého pracoviska na Mierovú ulicu. „Využili sme to na zveľadenie vnútorných priestorov. Nanovo sme vymaľovali izby, ktoré sú vizitkou nielen vychovávateľov, ale aj detí, ktoré svojpomocne priložili ruky k dielu. Finančné prostriedky na farby a materiál darovala spoločnosť Swiss Re z Bratislavy,“ dodal P. Vatrt s tým, že deti sa do vynovených priestorov presťahujú ešte pred Vianocami a sviatky si spoločne užijú už bez zatekajúcej strechy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj