Od legionárok čakali viac

  • Šport / Basketbal
  • 14. decembra 2017, 01:38
  • Autor:th

Basketbalistky Piešťanských Čajok ukončili svoju púť v Eurocupe v skupinovej fáze s bilanciou dve víťazstvá a štyri prehry, čo im stačilo na posledné štvrté miesto.

Trénera Martina Pospíšila najviac mrzí prehra v poľskej Toruni a výkony niektorých legionárok. Naopak, potešili ho slovenské a české hráčky, ktoré dokázali splniť to, čo sa od nich očakávalo.
V poslednom zápase skupiny, v ktorom si ešte mohli piešťanské basketbalistky zaistiť postup do play-off, podľahli rumunskému tímu ACS Sepsi 57:64. „Celkovo nám účinkovanie v Eurocupe dalo veľmi veľa skúseností. Zároveň sme sa mohli presvedčiť o tom, že ak chceme spraviť dobrý výsledok v silnej európskej súťaži, musíme byť koncentrovaní počas celých 40 minút. Vo všetkých zápasoch sme sa dopustili určitých výpadkov, ktoré naši súperi dokázali potrestať,“ povedal Martin Pospíšil.
Na Slovensku chýba atmosféra
Tréner Čajok prezradil, ktorý zápas v skupinovej fáze druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže ho najviac sklamal. „Z môjho pohľadu to bol jednoznačne duel v Toruni. Mrzí ma, akým spôsobom sme sa tam odprezentovali, pretože si myslím, že sa dalo dosiahnuť viac. Náš výkon mal byť úplne iný, ako sme predviedli na palubovke. V tomto stretnutí sme jednoducho celkovo zlyhali.“
V záverečnom dueli v rumunskom Sfantu Gheorghe prišlo na stretnutie takmer 2500 divákov, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru, aká sa na Slovensku nedá zažiť. „Môžem povedať, že mne je veľmi ľúto, v akej atmosfére sa hráva u nás na Slovensku. Myslím si, že v Piešťanoch máme skvelé publikum, ktoré za nami stojí. Určite by som ale každému doprial zažiť atmosféru, aká je v Hatayi alebo v Sfantu Gheorghe, kde od prvej sekundy ľudia spievali chorály. Bolo to niečo úžasné. Kult športu v týchto krajinách je úplne o niečom inom ako u nás. Sme radi, že sme to mohli zažiť, a určite je nám trochu ľúto, že toho nemáme aj na Slovensku viac ako len v zopár zápasoch,“ skonštatoval Pospíšil.
Páleníková rástla
Individuálne výkony hráčok trénera Piešťan potešili, no v niektorých prípadoch sklamali. „Stabilne dobré výkony predviedla Tereza Páleníková, ktorá nemala veľké výpadky, a som veľmi rád, že rastie každým ťažkým zápasom. Nie je to len o bodovej produkcii, ale o jej prínose pre tím. Som rád, že Angelika Slamová hlavne v prvých zápasoch Eurocupu zabrala. Celkovo by som povedal, že s výkonmi slovenských a českých hráčok sme boli spokojní. Určite viac sme očakávali od legionárok. Nie je postačujúce, ak cudzinka zahrá dobre len dva zápasy zo šiestich. Čakali sme od nich väčšiu produkciu a celkový prínos pre družstvo.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava