Nevydarený finiš kartárov

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. decembra 2017, 01:43
  • Autor:Štefan Gregorička

Záverečným 12. turnajom v Poprade zavŕšili extraligoví mariášisti 19. ročník svojej súťaže. Na tamojšej Grand Prix Vysokých Tatier bojovalo o posledné body 342 hráčov z 20 slovenských klubov.

Súťaž družstiev vyhrali pod tatranskými štítmi hráči Trenčína pred Sninou a Košicami. Z jednotlivcov bol najlepší Košičan František Kulík, ktorý vyhral všetkých šesť kôl a k 30 bodom v hre mu pribudlo 442 bodov do tabuľky jednotlivcov.
V Poprade sa vôbec nedarilo nášmu zástupcovi – kartárom z Mariášového klubu Dolný Lopašov. V družstvách skončili s 1357 bodmi na predposlednom 19. mieste a v celkovom hodnotení im patrí, podobne ako vlani, piata priečka.
Hoci pre viaceré kluby by to bolo výborné umiestnenie, naši kartári boli sklamaní. Potvrdil nám to aj jeden z hráčov, Ľubomír Chalás: „Po druhom kole sme extraligovú tabuľku viedli a na medailových priečkach sme boli až takmer do konca súťaže. V Hlohovci sme však nahrali veľmi málo bodov a rovnako to bolo i teraz. Nebodovali nám nasadení hráči, ktorí skončili v záverečných turnajoch zväčša už po troch kolách. Aj preto sme zostali opäť bez medaily.“
Lopašovčania, za ktorých hrajú kartári z celého piešťanského regiónu, si zopakovali scenár z vlaňajška, keď im tiež nevyšiel záver sezóny a zostali bez medaily. Z titulu majstra sa tentoraz tešili s 25 574 bodmi Košičania. Druhý skončil obhajca prvenstva z Trenčína (25 305) a tretia bola Žilina (24 117). Dolnému Lopašovu stačilo 23 743 bodov na piatu priečku.
Z jednotlivcov sa v Poprade tešil z prvenstva František Kulík z Košíc, no celkovým víťazom extraligy sa stal jeho obhajca Ján Turjak zo Žiliny, ktorý mal už pred záverečným turnajom nedostižný náskok. Celkovo nahral 4481 bodov, teda o 375 viac ako ďalší dvaja medailisti, Štefan Britaňák a Vladimír Šimalčík – obaja z Liptovského Mikuláša. Tí mali zhodne po 4106 bodov a o konečnom poradí rozhodli získané body v hre.
Z hráčov Dolného Lopašova bol v Poprade najlepší Róbert Bános so 17 bodmi v hre a 259 bodmi do tabuľky. V celkovom hodnotení bol však najlepší Juraj Reško, ktorý obsadil spomedzi 630 hodnotených kartárov 12. miesto. Z priebežného ôsmeho miesta klesol dovtedy najúspešnejší hráč klubu Štefan Orviský na konečnú štrnástu priečku a Pavol Domin uzavrel prvú päťdesiatku.
Celkove si v tomto roku zahralo extraligu 35 mariášistov z Dolného Lopašova.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj