Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2017, 05:58
  • Autor:red

Primátorovi Tamajkovi chcú navýšiť plat o tisícku. Zo súčasných zhruba 2500 eur na takmer až 3500 eur by sa mal zdvihnúť plat piešťanskému primátorovi Milošovi Tamajkovi. Navrhuje to jeho zástupca Martin Valo, schváliť to však musí mestské zastupiteľstvo 14. decembra.

Cesty budú ešte udržiavať po starom Zdá sa, že Piešťany by si konečne mohli vydýchnuť od každoročného zasypávania mesta zimným posypovým materiálom. Služby mesta si totiž do svojho budúcoročného rozpočtu presadili sumu 70-tisíc eur na moderné, a hlavne ekologické odstraňovanie ľadu a snehu z ciest a chodníkov pomocou solmagu.Výstavba plavárne zabrzdí rozvoj mesta alebo povedie k jeho nútenej správe
Ťažko sa pregĺgajú slová pravdy a možno ešte dnes má poslanec Tomáš Hudcovič z preafektovaného prejavu sucho v krku. Ako predpokladal, zabralo to na mnohých jeho kolegov a spolupartajníkov, čo sa napokon odzrkadlilo aj v poslušnom odklepnutí ním nastaveného mestského rozpočtu do rokovania najbližšieho mestského zastupiteľstva. Článok a tabuľka, ktorú vytvorili ekonómovia radnice, však nepustí. A tak slovné útoky na noviny, ktoré ju dali ľuďom „do pľacu“, boli len prejavom zúfalosti nad realitou, ktorá sa dá skryť akurát medzi priateľmi na sociálnej sieti.

Na vianočnom ľade vystupovali krasokorčuliarske nádeje
Zimný štadión ožil v sobotu podvečer vianočným vystúpením nádejí, hviezdičiek aj lastovičiek piešťanského krasokorčuľovania. Na tribúne už netrpezlivo posedávali kamaráti – škôlkári aj školáci, rodičia i starí rodičia najmenších aj o pár centimetrov väčších korčuliarok zo Skating klubu.
Koncertuje s nebeskou muzikou
Keď zomrie na Banke muž, kostolník rozozvučí stiskom zelenej gombičky zvony v historickom Kostole svätého Martina trikrát. Čo je to oproti tomu, koľkokrát stisol gombičky svojej heligónky Michal Klampár, ktorému práve vyzváňal…Najstarší slovenský heligonkár sa dožil krásnych 96 rokov. Starček, ktorý mal 21 vnúčat a 27 pravnúčat naveky usnul vo štvrtok 7. novembra.
Balíček za chutnú kávičku
Zažili ste prieberčivého Mikuláša,čo si vyberá medzi kávami tú najlepšiu? A prinesie balíčky len tam,kde si dá svoju rannú, obednú či večernú kávičku? Takýto bradáč fúzatý v červenom odeve si deň svojich mením užil v piešťanskej pražiarni kávy. Mimochodom, Mikuláši chodili po celom meste, boli aj vo všetkých obciach regiónu, podelia o svoje zážitky aj s čitateľmi Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava