Tréner M. Pavlovič: Chceme hrať atraktívne a vybojovať si postup

  • Šport / Futbal
  • 6. decembra 2017, 01:36
  • Autor:Tomáš Horký

Jesenným kráľom B-skupiny ôsmej ligy sú futbalisti TJ Sokolovce, ktorí majú na čele tabuľky šesťbodový náskok pred Žlkovcami. Sokolovčania zo štrnástich zápasov 12 vyhrali, jeden remizovali a jeden prehrali.

Pred odvetnou časťou sú tak najvážnejším kandidátom na postup, na jar ich však rozhodne nečaká nič ľahké. O prvej polovici sezóny sme sa pozhovárali s trénerom Mariánom Pavlovičom.
S jesennou časťou sezóny 2017/ 2018 v ôsmej lige vládne v tábore Sokoloviec spokojnosť. Šesťbodový náskok na čele tabuľky znamená príjemné zimovanie na prvom mieste a dobrú východiskovú pozíciu do jarnej časti súťaže.
„V prvom rade by som chcel poďakovať nášmu výboru, ktorý pre nás vytvára výborné podmienky, a hlavne našim fanúšikom, ktorí nás podporovali na domácich zápasoch i na ihriskách súpera. S jesennou časťou panuje spokojnosť, som rád, že máme šesťbodový náskok. Je to dobrá pozícia do jarnej časti. Naša kvalita sa ukázala a hrali sme pekný futbal, ktorý sa divákom musel páčiť,“ začal svoje hodnotenie tréner M. Pavlovič.
Futbalisti TJ dokázali zo štrnástich zápasov dvanásť vyhrať, jeden remizovať a len raz odchádzali z ihriska ako porazení. Práve tieto straty bodov M. Pavloviča trošku mrzia: „Škoda remízy 1:1 s Kočínom-Lančárom, no každé mužstvo má počas sezóny nárok na slabší zápas a toto bol práve náš prípad. Tiež ma hnevá prehra 0:1 v Šulekove, kde nás trochu poškodil arbiter, ale nechceme sa na to vyhovárať.“
Sokolovčania sa počas celej jesennej časti prezentovali atraktívnym útočným futbalom, ktorý priniesol aj ovocie v podobe 72 nastrieľaných gólov do siete súperov. S týmto počtom presných zásahov nemajú v lige konkurenciu. Rovnako dobrou vizitkou je iba 18 inkasovaných gólov, čo robí sokolovskú obranu najlepšou v súťaži.
„Naším cieľom je hrať atraktívny útočný futbal, ktorý sa bude páčiť divákom. Odvíja sa to od kondície a fyzickej pripravenosti, na čo sme si dávali záležať a dokázali sme súperov v tomto smere prehrávať. Teší ma, že hráči dobre pristupovali k tréningovému procesu. Dochádzka na tréningy bola vysoká a bolo to aj vidieť na ihrisku. Napriek tomu, že je to posledná súťaž, prístup hráčov bol výborný, za čo im ďakujem,“ uviedol tréner.
Vďaka prvému miestu v tabuľke si futbalisti Sokoloviec vybojovali aj účasť na halovom turnaji O pohár predsedu Oblastného futbalového zväzu Trnava, ktorý sa uskutoční 7. januára 2018. „Je to pre nás čerešnička na torte celej jesennej časti. Všetci si to tam pôjdeme užiť, ale zároveň sa chceme prezentovať kvalitným futbalom a pokúsiť sa uhrať čo najlepší výsledok,“ pokračoval M. Pavlovič.
Na spomínaný turnaj nadviaže zimná príprava, na ktorú chce kouč Sokoloviec klásť veľký dôraz, aby sa jeho tím dôkladne pripravil na náročnú jarnú časť: „Musíme absolvovať dobrú prípravu a zapracovať na kondícii, len tak môžeme napredovať. Budeme sa pripravovať v domácich podmienkach, máme tu ideálne okolie, krásne lesy, takže žiadne sústredenie neplánujeme. Budeme trénovať počas víkendov, aby sa mohli všetci zúčastniť. Prípravu však odštartujeme netradične zápasom s Moravanmi nad Váhom, aby nám to po prestávke nastavilo zrkadlo.“
V kádri Sokoloviec neplánujú počas zimnej pauzy žiadne veľké zmeny. Prioritou je udržať káder pokope. „Zatiaľ je to otvorené. Bol by som rád, aby sa v jarnej časti o postup pobili hráči, ktorí odohrali aj jeseň. Čo sa týka odchodov, tak zrejme nie, uvidíme, možno nás niekto príde posilniť,“ povedal tréner na margo príchodov či odchodov.
Cieľ Sokoloviec do druhej polovice sezóny je jasný – ďalej sa prezentovať atraktívnym futbalom a vybojovať postup do siedmej ligy. „V jarnej časti by sme radi nadviazali na výkony z jesene a udržali si prvé miesto v tabuľke. Všetci sme na tento cieľ nastavení a verím, že sa na konci sezóny budeme radovať z postupu,“ zakončil M. Pavlovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava