Zabíjačkové špeciality prevoňali Sokolovce

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2017, 06:44
  • Autor:Daniela Serišová

S príchodom najkrajších sviatkov v roku sa voľakedy v mnohých domácnostiach a dvoroch konali zimné zabíjačky. Raritou bolo skôr, ak nijaká zabíjačka nebola. Postupom času sa v mestách i na dedinách prestalo chovať a zabíjačky sa z tradičného života vytratili.

Obec Sokolovce však chcela túto tradíciu zachovať, preto uplynulý víkend zorganizovala dedinskú zabíjačku. „Chceli sme priblížiť tradičnú obecnú zabíjačku, ktorá sa kedysi konávala v každom dvore. Obnoviť túto tradíciu sa nám podarilo, myslíme si, že má úspech, a chceme v tom pokračovať aj ďalšie roky,“ vyjadril sa starosta Sokoloviec Marián Dóczy.
Známe mäsové pochúťky pripravovali starosta spolu so všetkými poslancami a dobrovoľníkmi počas celého dňa. Pred obecným úradom vyrástol stánok, kde už na hladných Sokolovčanov čakali jaternice, pečené mäso či zabíjačková kapustnica. Núdza nebola ani o teplé nápoje, z veľkých hrncov s horúcim čajom či vareným vínom sa parilo.
Na zabíjačku sa zišla takmer celá dedina, starosta totiž občerstvenie pripravil zadarmo pre všetkých občanov. Po ochutnaní špecialít sa v sále kultúrneho domu pripravovala obľúbená kapela Slniečko, ktorá zavŕšila zabíjačkovú veselicu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín