Stromy a skrížené kamióny bránili premávke

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2017, 18:16
  • Autor:vd

Dnešné vytrvalé sneženie narobilo vrásky nielen vodičom a cestárom, ale aj polícii a hasičom. Trikrát sa piešťanskí hasiči dopoludnia vybrali na Prašník, kde odstraňovali zo snehom zaviatej štátnej cesty popadané stromy. Dolu horským priechodom Havran sa šmýkali kamióny, na Svrbickom kopci bola tiež situácia dramatická. Cestári brázdili s pluhmi cesty po celom kraji.

Pluh čakal aj na traktor, ktorý za osadou Grnča odťahoval skrížený kamión. Cesta tam bola viac ako dve hodiny neprejazdná. Polícia tu odkláňala autá idúce od Vrbového do Krajného. Tie z opačného smeru vyčkávali na uvoľnenie úzkej komunikácie, zatarasenej kamiónom.
Ako uviedol hovorca hasičov KRHaZZ Martin Krajčovič, včera aj dnes profesionálni a dobrovoľní hasiči v Trnavskom kraji zasahovali počas snehovej kalamity pri piatich  dopravných nehodách (2x v obci Jablonica, Malženice, Hviezdoslavov a Trhová Hradská). Jedenásťkrát odstraňovali prekážky – popadané stromy (3x Prašník, Trstín, Hlohovec, Trnava, Cerová, Jablonica, Horné Orešany, Dechtice, Galanta) a pomáhali pri oslobodzovaní dvoch zapadnutých autobusoch (Radošovce okres Skalica, Hlohovec).
Aby hasiči nevyšli z cviku, sneh preveril aj ich pripravenosť na rýchly výjazd k stromu, ktorý sa zrútil na Lipovej ulicu v Piešťanoch, bolo ho treba popíliť a odstrániť. Pre spadnutý strom bola podvečer cesta z Radošiny na Piešťany neprejazdná.
Cestári v Trnavskom samosprávnom kraji v zimnom období zabezpečujú zjazdnosť približne 1 600 kilometrov ciest II. a III. triedy a na objednávku Slovenskej správy ciest sa starajú aj o približne 260 kilometrov ciest I. triedy. Dnešná kalamita opäť preverila ich nasadenie a schopnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín