Oslávili deň materských škôl

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. novembra 2017, 07:10
  • Autor:Mária Sokolovská

V dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal významným medzníkom 4. november 1829. Vtedy bola na území Slovenska založená prvá detská opatrovňa. Aj preto bol 4. november vyhlásený Slovenským výborom organizácie pre predškolskú výchovu s podporou Ministerstva školstva SR za Deň materských škôl na Slovensku.

Základnou myšlienkou celonárodných a lokálnych aktivít je v tento deň zvýrazniť význam a poslanie materských škôl na Slovensku. Materská škola E. F. Scherera v Piešťanoch ho oslávila 6. novembra.
Od rána sme s deťmi zdobili triedy na oslavu. Každá z nich otvorila oslavu hymnou materských škôl. Učiteľky vo svojich triedach zahrali bábkové divadlo, nasledovali aktivity vo forme rôznych vedomostných, športových, manipulačných súťaží či súťaží v zručnosti.
Deti ukázali svoju súťaživosť, hravosť a tvorivosť. Deň sme obohatili spevom a tancom a na záver sme deti odmenili darčekmi. Ich úsmev na tvári bol pre nás odmenou za tento pekný deň.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava