Zbavovali mesto poslov jesene

  • Spravodajstvo
  • 29. novembra 2017, 07:18
  • Autor:Viera Dusíková

Viete, akú rozlohu má Mestský park v Piešťanoch? Rozprestiera sa na ploche 22,3 hektárov. Je to riadna fuška pozberať z trávy všetko lístie, aby park vyzeral k svetu. Treba na to nielen dobré počasie, ale aj ľudí a mechanizmy. S lístím je to ako so snehom. Pozametáte ho a o chvíľu je tu zas.

V stredu 22. novembra ráno sme zachytili pri zbere lístia časť „mančaftu“ pracovníkov Služieb mesta Piešťany. A aký bol ich týždeň? Nenudili sa.
V pondelok 20. novembra z dôvodu nepriaznivého počasia zbierali lístie v parku v smere od futbalového ihriska. Záhradníci čistili Námestie SNP v okolie bývalej elektrotechnickej školy. Arboristi upravovali dreviny na Krajinskej ceste. Taktiež dievčatá   záhradníčky pripravovali vianočnú výzdobu. Do čistiacich prác na ulici Pod Párovcami zapojili aj verejnoprospešných pracovníkov.
Na druhý deň im daždivé počasie umožnilo iba zber kôp lístia na uliciach Štefánikova, Pod Párovcami, Štúrova a Kuzmányho. Záhradníčky čistili kolonádu a Kolonádový most a taktiež chystali vianočné ozdoby.

Rozsvietená výzdoba už prináša vianočnú atmosféru.

V stredu už bolo počasie ústretovejšie a doprialo pracovníkom zber lístia v parku. Záhradníci upravovali kríkové skupiny na sídlisku Adam Trajan a chystali prvky na výzdobu centra a Kolonádového mosta. Arboristi vykonávali výrub troch suchých smrekov na Díčovej ulici. Taktiež sa robili posledné úpravy techniky na zimnú údržbu.
Aj nasledujúci deň využili na zber lístia, tentoraz na Vážskej ulici. Prvá partia záhradníčok upravovala kríky na sídlisku A. Trajan a druhá zabezpečovala vianočnú výzdobu v centre mesta. Arboristi sa postarali o výzdobu Kolonádového mosta, ktorú dokončili v piatok.
Posledný pracovný deň sa pokračovalo v zbieraní lístia na Vážskej ulici. Záhradníci upravovali kríkové skupiny na sídlisku A. Trajan a s arboristami dokončovali výzdobu v centre a okolí.
Ako poznamenali zamestnanci Služieb mesta Piešťany, chcú občanom spríjemniť sviatky pokoja v čo najkrajšom vianočnom šate, takže ich čaká ešte veľa roboty a aj trpezlivosti obyvateľov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek