Katarínsku rybačku nepokazil ani vietor

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. novembra 2017, 19:09
  • Autor:

Hoci počasie na Katarínsku rybačku nebolo ideálne, ani vietor neodvial dobrú pohodičku medzi rybármi, ktorí sa zišli pri Obtokovom ramene Váhu na tradičných Katarínskych pretekoch. Piešťanská organizácia rybárov má svojich priaznivcov po širokom okolí, takže vianočného kapra na sviatočný stôl lovili nielen „petrovci“ z Piešťan, ale aj z Banky, Ratnoviec, Sokoloviec, Moravian nad Váhom či Hlohovca alebo Dubnice.

Michal Burzala z Ratnoviec chytil dvoch kaprov. Väčší meral 66 cm, menší 62 cm. Návnadou na kaprov bol v tomto prípade červík.

Chvíle čakania na záber si krátili každý inak. Niekto ťukal do mobilu, ďalší diskutoval so susedom. A pretože bola zima a riadne fúkalo, bolo sa treba ohriať aspoň zvnútra.  K dispozícii bol chutný gulášik a ešte niečo tvrdšie tekuté na vypálenie červíka. Mimochodom, rybári kapríkov chytali na dve už tradičné návnady – na kukuricu a skutočného červíka.
„Pred pretekmi sme do vody vložili násadu – 3,5 tony kapra a ešte výber dvadsiatich piatich kusov kaprov o hmotnosti päť až šesť kilogramov,“ uviedol šéf rybárskej stráže Branislav Zelo.
A tu sú víťazi Katarínskych pretekov 2017! Na prvom mieste sa umiestnil Miloš Martiš zo Sokoloviec, člen organizácie MsO SRZ Piešťany, striebro si vybojoval Anton Matuška z Dubnice, člen organizácie MsO SRZ Dubnica.

Viac sa o podujatí dočítate v utorkovom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava