Proti vandalom bojujú kamerami

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2017, 08:29
  • Autor:Daniela Serišová

V letných mesiacoch si rozhorčení obyvatelia Piešťan užili viacero útokov vandalov a sprejerov na stavby či budovy v meste. Hoci ich vyčíňanie nebýva ničím ojedinelým, tento rok sa zamerali na najznámejšie stavby.

Najväčším priestupkom bolo zrejme poškodenie národnej kultúrnej pamiatky, ktorou je Kolonádový most. Čmáraniciam vandalov neunikli biele steny, a dokonca ani vitrážové okná od Martina Benku. Uchránená nezostala ani budova kúpaliska Eva, na ktorej si tiež zgustli. Po urýchlenej oprave nenechala reakcia na seba dlho čakať a Piešťany sa prebudili do ďalšieho počmáraného dňa. Preto sa viac ako inokedy predtým začali ozývať žiadosti obyvateľov a aj poslancov na inštalovanie kamier.
Mesto na rozhodnutie dlho nečakalo a už pár dní si naše pamiatky obzerajú kamery napojené na centrálu mestskej polície. S dobrou správou sa s obyvateľmi podelil aj primátor Miloš Tamajka prostredníctvom Facebooku: „Nové kamery napojené na mestskú políciu už monitorujú viaceré lokality – Kolonádový most, hokejbalové ihrisko, Lido, Námestie slobody, priestor za Kursalonom…”
Kamerový systém bol namontovaný na miesta, ktoré najviac čelili náporu vandalov či počas víkendov opíjajúcej sa mládeže. Kolonádový most bol samozrejmosťou, kameru dostala aj budova Kursalonu či opravené hokejbalové ihrisko, ktoré si vandalizmu užilo viac než dosť. Námestie slobody a okolité domy si vďaka novej kamere už opilci azda nebudú po víkendoch zamieňať s koncertným pódiom ako doteraz.
Mesto na boj proti vandalom konečne vytiahlo zbrane, teraz je už len otázkou času, či kamery budú slúžiť svojmu účelu a odradia prípadných samozvaných „umelcov“, alebo ich pomôžu dolapiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek