Pešiu zónu zdobí stromček z Banky

  • Spravodajstvo
  • 22. novembra 2017, 06:07
  • Autor:Daniela Serišová

Vianoce sú už takmer za dverami a na príchod najkrajších sviatkov roka sa nepripravujú iba obyvatelia, ale aj samotné mesto Piešťany.

Na tradičnom mieste na Námestí slobody ako huby po daždi vyrástli stánky na vianočné trhy. Kúsok obďaleč na Winterovej ulici sa už týči k nebu krásna jedlička. Košatú jedľu srienistú dostalo mesto do daru od súkromného vlastníka z Banky. Statný 32-ročný strom by mal podľa Služieb mesta Piešťany (SMP) vydržať v tomto chladom počasí čerstvý až do februára budúceho roka.

Pri nakladaní 32-ročného stromu na Banke pomáhal žeriav.

Samotný prevoz veľkého stromu dal pracovníkom zabrať. „Preprava bola zabezpečená naším zariadením, teda traktorom a vlečkou. Po odrezaní a zabezpečení žeriavom bol stromček naložený a prevezený za asistencie našich zamestnancov a príslušníkov Okresného riaditeľstva Policajného zboru Piešťany,” opísal prevoz Peter Tekula zo SMP.
Na stromčeku je už inštalovaná aj výzdoba. Časť pochádza z minulého roka a niektoré ďalšie prvky sú nové. Strom sa prvýkrát oficiálne rozsvieti už tento piatok 24. novembra. Vianočnú atmosféru budú dotvárať deti zo základnej umeleckej školy svojím vystúpením.
Jedličku na pešiu zónu priviezol traktor, pri prevoze asistovala aj polícia.

V pondelok večer však už jedlička svietila, na skúšku ako maják pre všetkých zvedavcov a nedočkavcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela