KOMENTÁR: Vermeš dozornú radu nepresvedčil

  • Nezaradené
  • 15. novembra 2017, 10:23
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Konateľ bytového podniku Pavol Vermeš nedokázal presvedčiť dozornú radu, že tvrdenia primátora Miloša Tamajku o výhodnosti a úsporách pri prenájme piešťanského tepelného hospodárstva trnavskej firme Yzamer sa zakladajú na pravde. Poslancov o tejto skutočnosti informoval ich kolega a zároveň člen dozornej rady Andrej Klapica.

„Chceli sme preveriť a porovnať ukazovatele s tromi pôvodnými firmami, ktoré sa o tepelné hospodárstvo technicky starali, so zmluvou, ktorá bola uzavretá s firmou Yzamer. A zistiť, či naozaj ide o výhodnú zmenu dodávateľov. Dokumentácia, ktorú sme žiadali, však nebola pripravená a nedalo sa to skontrolovať ani vyhodnotiť,“ oznámil poslancom A. Klapica.
Poslanec zároveň navrhol, aby zástupcovia firmy, ktorej Vermeš prenajal piešťanské tepelné hospodárstvo, boli prizvaní na mestské zastupiteľstvo a poslancom verejne vysvetlili, akým sú vlastne prínosom pre bytový podnik.
Firma Yzamer sa stala na konci tohto leta víťazom verejnej obchodnej súťaže, ktorú len prieskumom trhu zorganizoval radničný právnik a zároveň konateľ mestskej eseročky P. Vermeš. Piešťanský týždeň v tom období a skôr, ako bola súťaž uzavretá, informoval o výsledkoch podľa nášho názoru zmanipulovanej verejnej obchodnej súťaže a už vopred sme uviedli názov firmy, ktorá zvíťazí.
Aj napriek takýmto zverejneným informáciám a jasným dôkazom o kontroverznom súťažení jediný člen valného zhromaždenia, primátor Miloš Tamajka, túto súťaž nezrušil, ale naopak, na Piešťanský týždeň počas zastupiteľstva spolu s Vermešom slovne zaútočil.
Vermeš sa stal konateľom bytového podniku potom, ako na sklonku minulého roka primátor seba ustanovil za jediného člena valného zhromaždenia tejto spoločnosti s odvolaním sa na nález Najvyššieho kontrolného úradu. (Dovtedy valné zhromaždenie tvorili všetci mestskí poslanci.) A s údajnou oporou v obchodnom zákone vykonal v mestskej eseročke zmeny, o ktorých s Vermešom tvrdia, že mali zákonné právo tak konať.
Najnovšie oficiálne stanovisko okresnej prokuratúry však hovorí opak. Tamajkove kroky pri zmenách vo vedení mestskej spoločnosti považuje za protizákonné. Informácie o tom prinášame v samostatnom článku na prvej strane.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava