Historicky najvyšší počet detí v „Ahoji“

  • Mladí dnes / Školy
  • 15. novembra 2017, 10:51
  • Autor:vd

Učia sa točiť vázičky na hrnčiarskom kruhu, modelujú, hrajú kolky, stolný tenis, florbal, hádzanú či ragby. Sú medzi nimi nádejní malí šachisti, karatisti, hádzanári, tanečníci, rybári, strelci, basketbalisti, bejzbalisti, ba aj pôvabné mažoretky.


Pre deti v Ahoji organizujú zaujímavé krúžky. (Autor: CVČ Ahoj)

Tí, čo im učaroval bedminton, sa naháňajú za košíkom, a malým „ítečkárom“ neuniknú žiadne počítačové novinky. Hovoria po anglicky i po nemecky. Zostrojujú roboty. Kto to všetko dokáže? Deti, ktoré navštevujú Centrum voľného času (CVČ) Ahoj v Piešťanoch. Tento rok ich do bývalého Pionierskeho domu na Teplickej ulici chodí rekordný počet – 657.
K dispozícii majú 25 krúžkov rôzneho zamerania. „V sekcii športu každoročne otvárame tradičné krúžky, k basketbalu dievčat tento rok pribudol basketbal chlapcov, bejzbal, volejbal a športová gymnastika. Najväčší záujem spomedzi športových krúžkov je o florbal, bedminton, stolný tenis a hádzanú, v posledných rokoch je veľmi obľúbeným športom nielen u chlapcov, ale aj u dievčat ragby. Tento rok CVČ otvorilo krúžok športovej gymnastiky, ktorý sa tiež teší veľkému záujmu detí,“ uviedol riaditeľ CVČ Ahoj Miroslav Petráš.
V sekcii kultúry je dlhoročne najobľúbenejší krúžok keramiky, na ktorý sa tento rok prihlásil takisto rekordný počet detí. Medzi tradične obľúbené krúžky patrí výtvarná, moderné a ľudové tance, anglický jazyk, modelársky a robotický krúžok. Niektoré krúžky, ako napríklad robotický, sú zaujímavé aj tým, že okrem vedomostí a zručností deti získavajú orientáciu v digitálnej technike a zároveň sa pripravujú na budúce povolanie.

Halloween v Centre voľného času Ahoj.

Medzi novootvorené krúžky patria mažoretky. „Už od začiatku školského roka sa naše centrum podieľalo na mnohých akciách. Pri príležitosti otvorenia nového školského roka sme pre deti zo základných a materských škôl pripravili množstvo športových súťaží, výtvarné a keramické dielne a tanečné predstavenia. Naši športoví tréneri sa spolupodieľali na Športiáde seniorov. Zorganizovali sme okresné a krajské kolo v cezpoľnom behu žiakov základných aj stredných škôl, tiež Kinderiádu, atletickú olympiádu pre deti prvého stupňa, i Memoriál M. Zavarskej. V oblasti kultúry sme sa predstavili dňom otvorených dverí v CVČ, raz do týždňa organizujeme tvorivé dielne pre škôlkarov a školské kluby. V rámci tvorivých dielní sme zorganizovali výtvarnú súťaž Zlatá farbička. Deti lákame i do prírody prostredníctvom turistických vychádzok do okolia Piešťan. Už sme boli na Ahoji či Obrázkovej hore,“ dodal M. Petráš.
Na konci októbra sa v CVČ konal strašidelný halloweensky večer, kde sa deti vyjašili v maskách. Centrum pripravuje celodennú akciu – aranžovanie vianočných svietnikov a návštevu vianočnej Viedne.
„V novom kalendárnom roku chystáme olympiády z matematiky, chémie, fyziky, biológie, geografie a v kultúrnej oblasti pripravujeme súťaže Putujeme za ľudovou piesňou, Hollého pamätník, Šaliansky Maťko a tiež turistickú vychádzku do Bachledovej doliny na chodník v korunách stromov,“ vymenoval riaditeľ.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav