Vodníci, strašidlá i zombíci obsadili školu v Rakoviciach

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. novembra 2017, 08:00
  • Autor:(vd/kr)

Strašidelná škola v Rakoviciach opäť navodila zimomriavky na tele. Za súmraku, za tmy sa z tried ozývali hrôzostrašné škreky upírov, zombíkov a kvílenie mŕtvych. Blikali lampičky, svetielka i kahance. Krvavé nevesty tancovali so svadobnými hosťami.

Nad hrobmi s umrlcami odkrývali parádne zamaskovaní žiaci tajomstvá záhrobia. Všetko bolo originálne – kostýmy, kulisy, líčenie aj dekorácie. Hrôza pozrieť.
Rakovické centrum voľného času v pondelok 30. októbra opäť zorganizovalo tradičné, pre deti i miestnych jedno z najobľúbenejších podujatí s názvom Strašidelná škola. Pripomínalo výjavy z anglických a amerických hororov, ale aj zo slovenských rozprávok.

Mŕtve nevesty so svojím ženíchom.

„Už v piatok po vyučovaní začali žiaci pripravovať miestnosti, aby sme všetko stihli. V nedeľu sme s členmi klubu Kontakt, ktorý tvoria bývalí žiaci a súčasní ôsmaci i deviataci, pripravovali kostýmy. V pondelok sme dorábali a upravovali triedy, ktoré sme nestihli vyzdobiť v piatok,“ priblížila prípravy podujatia jeho „duša“ Katarína Rafajdusová.
Od druhej popoludní potom Piešťanka Andrea Jacková, ktorá sa venuje bodypaintingu, menila milé tváričky na strašidelné. Veľa dievčat však využilo vlastnú kreativitu a mejkapy si spravili samy.
Na deti vyčkávali čerti aj so svojimi nezbednými čertíkmi.

Počasie tento rok veľmi neprialo, aby nemuseli návštevníci čakať vonku, organizátori im pripravili útočisko v telocvični, kde si mohli vypiť teplý čaj a pozrieť i animovaný film Hotel Transylvánia.
Z telocvične si sprievodcovia postupne brali skupinky detí aj rodičov, aby ich sprevádzali strašidelnou školou. „Hneď prvé stanovište – väznica – bolo v náraďovni telocvične. Odtiaľ sa presunuli na chirurgiu – na pohľad snáď najstrašnejšie stanovište. Ale bola tam najväčšia zábava,“ poznamenala K. Rafajdusová.
V čarodejníckej škole bolo milo a živo.

Hneď vedľa chirurgie bola psychiatria, kde si doktorka deti vyskúšala formou hádaniek. Po uhádnutí prepustila prítomných k upírkam a Bátoričke. Ani stínanie hlavy neposlušnému poddanému deti nevystrašilo a presunuli sa ku kanibalom, potom k Addamsovcom, kde ich pobavila Zombie ruka – obľúbená spoločenská hra.
U ježibaby mali možnosť vidieť, ako Janko a Marienka prekabátili zlú ježibabu a od radosti ponúkli prítomným ježibabine prsty – dielo kuchárskeho krúžku. Hneď na vedľajšom stanovišti pomáhali deti vodníkom zahnať žabky do rybníka a pohľadať dušičky, aby ich vrátili do hrnčekov.
Tri krásne čarodejnice ako vystrihnuté z rozprávky.

Trocha tajomnejšie bolo stanovište u mŕtvych neviest. Aby nevesty vyslobodili zo zakliatia, museli si s nimi zatancovať. Ani strašidelné Zombie stanovište nenechalo prítomných prejsť len tak, bez splnenia úloh. Keď chceli prejsť k čertom, neostávalo im nič iné, len sa poprehrabávať medzi kosťami, aby našli tú pravú.
Vedľa v triedach už čakali na deti čerti aj s nezbednými čertíkmi, strašidelná Samara, zábavná veštica a trieda plná malých čarodejníkov s pani profesorkou McGonagallovou. Na poslednom stanovisku, ktoré deti s rodičmi navštívili, bola Kleopatra, Cézar a múmia.
Máš problém?!

„Je to jedno z najobľúbenejších podujatí, pričom deti silne využívajú vlastnú kreativitu. Tie, čo sa boja, učíme nebáť sa, ale je pravdou, že malých nezbedníkov, ktorí navštívia školu v sprievode rodičov, aj troška vystrašíme,“ dodala K. Rafajdusová.
Všetky masky boli dokonalé – zombie si svoje „zašité ústa“ urobili samy.

Deti pomáhali vodníkom zahnať žabky do rybníka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel