Rekonštrukcia Turkish cafe nedá ľuďom spávať

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2017, 05:53
  • Autor:Daniela Serišová

Nechvalne známy turecký podnik na Nálepkovej ulici, ktorý bol navštevovaný takmer výlučne arabskými hosťami, potrápil nejedného obyvateľa. Výjazdy polície kvôli rušeniu nočného pokoja boli takmer na dennom poriadku a okolití obyvatelia si už nevedeli dať rady. So sťažnosťami to dotiahli až na prokuratúru.

Aj keď by sa mohlo zdať, že turecký podnik zvaný Turkish cafe je zatvorený a problémy odišli s ním, opak je pravdou. Podľa našich informácií podnik len zmenil majiteľa a v priestore bude po rekonštrukcii opäť turecká kaviareň. Momentálne stojí pred podnikom veľký kontajner plný odpadu z prestavby. 
Obyvatelia okolitých domov obviňujú samotné mesto z nezáujmu o riešenie situácie, ktorá sa ťahá už od roku 2015. Podľa Zuzany Svrčekovej, ktorá zastupuje svoju rodinu aj ostatných obyvateľov, mesto nepohlo ani prstom na zlepšenie situácie.
„Argumenty, ktoré sme v našom prípade mestskému úradu predložili, zamestnanci samosprávy zbagatelizovali do najnižšej možnej miery a namiesto riadneho začatia správneho konania Mestský úrad Piešťany porušil v tomto konaní viaceré zásady správneho konania,“ uviedla Z. Svrčeková.
Požiadali sme o stanovisko aj mestský úrad, ten sa však prisľúbil vyjadriť až po voľbách.
Obyvatelia tvrdia, že úroveň hluku je neúnosná. Nielen počas víkendov, ale aj cez pracovný týždeň sa v podniku dejú diskotéky, najmä po 22. hodine. Rodine s dvoma malými deťmi sa v byte na stenách otriasajú od hluku obrazy. 
Podľa sťažovateľov pochybila aj mestská polícia, ktorá po čase vraj už zámerne prestala vysielať hliadky do daného podniku. Mestská polícia však tvrdí, že za rok 2017 bolo zrealizovaných 28 výjazdov či už na podnet náčelníka, zástupcu, alebo obyvateľov a nebolo zistené žiadne rušenie nočného pokoja. Takisto sa ohradila aj voči obvineniu, že by na podnet nebola hliadka vyslaná. „Musíme preveriť každý oznam, aj anonymný,“ uviedol zástupca náčelníka MsP Piešťany Peter Gogol. 
Podľa polície žiadne rušenie nočného pokoja nenastalo, ťahanice obyvateľov s mestom kvôli tejto kauze však trvajú už tri roky. Keďže medzitým už podnik stihol zmeniť majiteľa, je otázne, či táto kauza bude vôbec niekedy vyriešená.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav