Voľby v Novej Lehote – najskôr práca, až potom občianska povinnosť

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. novembra 2017, 12:00
  • Autor:vd

Piešťanský týždeň bol aj pri voľbách v Novej Lehote. Obľúbená seriálová dedinka – Horná Dolná sa v sobotu 4. novembra nedala vyviesť z konceptu. Jej obyvatelia dopoludnia uprednostnili bežné povinnosti pred občianskymi. Niekto zháňal oráča, iný opravoval auto, ďalší upratovali, varili a chystali sa do záhrady. Vo volebnej miestnosti, ktorú zriadili v obecnom úrade vládla pokojná a prívetivá atmosféra.

Dopoludnia prišiel k voľbám prvý volič, známy seriálový komparzista, Ľubomír Kováčik. Ten zdôraznil, že na voľby chodí vždy,  upozornil na to, že kraj by mal viac myslieť aj na svoje okrajové obce, postarať sa o komunikácie, infraštruktúru i autobusové spojenie. To je lepšie zvládnuté smerom na Piešťany ako na Trenčín. Aj preto obyvatelia tejto obce pred rokmi spisovali petíciu, keď žiadali svoju obec priradiť k Piešťanom, a teda k Trnavskému samosprávnemu kraju. Petícia však neuspela.
Za ním svojich päť hlasov poslancom Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeden jeho županovi odovzdal niekdajší majster z piešťanského podniku ČSAD, Vincent Michalka a po ňom volila aj členka komisie.  „Väčšiu účasť voličov očakávame skôr popoludní a podvečer,“ povedala členka komisie. Pred obecným úradom zastavilo auto. Nad otázkou, či ide voliť, mladá žena iba mávla rukou: „idem si odfotiť seriálový novolehotský kakaovník.“    
„Takýchto hostí tu máme plno. Aj dnes do rána okolo pol druhej zastavilo auto, vybehli z neho nejakí ľudia, pofotili sa a keďže asi zapadli a prešmykovalo im koleso, pobudili nás. Aj to je daň za popularitu. Ale viac nám tu prekážajú motorkári, čo tadiaľto chodia a robia veľký hluk,“ posťažovala si ďalšia z členiek komisie.
 Aj o tomto sa dočítate v utorkovom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj