Hudobný tip – Soft Pink Truth

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. novembra 2017, 08:19
  • Autor:Michael Papcun

V rubrike predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, či neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

Black metal ako ortodoxná temnota? Koho to ešte zaujíma… Black metal môže byť sranda, zábava, zmysel pre humor, queer, techno alebo house party… všetky tieto tvrdenia spokojne rozkrikuje tretí album Why Do the Heathen Rage? od experimentálnej americkej skupiny Soft Pink Truth.
Štýl skupiny je založený na dôslednom ohýbaní a voľnej mutácii stereotypov metalového žánru. Namiesto vŕtačkovo rýchlych gitár počujeme tanečné beaty a chytľavé syntetizátory, organizujúce párty na ostatkoch metalových cvočkov, kožených búnd a nábojnicových pásov, používaných ako opasky. A tanečné kreácie, ktoré ich hudba vyvoláva, pritom vedia byť oveľa nekompromisnejšie než klasický headbanging, príznačný pre bežný metalový koncert.
Skladby na albume sú cover verziami klasických žánrových skladieb od skupín ako Mayhem, Hellhammer alebo Venom. Ich pôvodné štruktúry preberá ironická syntetizátorová rétorika. Zo záhrobnosti sa zrazu stáva vyzvanie do tanca, ktoré nemožno odmietnuť. Vymeňte všetky gotické svietniky za stroboskopické svetlá! Dnes večer to bude divoké…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava