Stanislav Brečka sa ohradil voči zneužívaniu jeho mena v kauze piešťanského letiska

  • Spravodajstvo
  • 31. októbra 2017, 11:07
  • Autor:red

Aj keď som dostal pozvánku na míting v MsKS Piešťany, konaný v utorok 31.10. nezúčastním sa ho z dôvodu, že je pred župnými voľbami a považujem ho za predvolebnú kampaň Jozefa Viskupiča.

Zdôrazňujem, že som nezávislý a apolitický krízový manažér, a preto nechcem byť spájaný s prípadnou predvolebnou kampaňou pána Viskupiča, ktorého som osobne nikdy nestretol a ani sa nezaujímam o jeho program.
Uvítal by som, keby Letisko zorganizovalo odbornú diskusiu na tému jeho budúcnosti za účasti verejnosti a kompetentných. Zároveň chcem dodať, že aj napriek dôvodom uvedených v súvislosti so vzdaním sa môjho členstva v DR Letiska, je situácia v tejto spoločnosti riešiteľná, ale len za predpokladu aktívnej účasti mesta Piešťany na sanovaní problémov.
Len vzájomná dohoda všetkých akcionárov môže vytvoriť predpoklad pre napĺňanie potrebných krokov vedúcich ku konsolidácii Letiska. Zablokovaním takmer celého nehnuteľného majetku Letiska (pozemkov) zo strany Mesta Piešťany došlo k znemožneniu získania finančných prostriedkov z úverových zdrojov, a tým aj zabráneniu riešenia nepriaznivej situácie štandardným spôsobom.
Uvalenie záložného práva (zablokovanie majetku), ako aj odmietnutie kapitalizácie pohľadávky Mestom Piešťany považujem za nerozvážne kroky, ktoré v konečnom dôsledku môžu viesť k likvidácii Letiska.
Stannislav Brečka
Poznámka redakcie: Stanislav Brečka je krízový manažér a v nedávnej minulosti bol generálnym riaditeľom vojenských rekreačných zariadení do kompetencií ktorých patrí aj vojenský liečebný ústav na Teplickej ulici v Piešťanoch. Pred tromi mesiacmi ho kúpeľné mesto nominovalo do dozornej rady letiskovej spoločnosti. Minulý týždeň sa tejto funkcie vzdal s odôvodnením, že ako radový člen dozornej rady ma príliš málo kompetencií ovplyvniť smerovanie tejto akciovky.
Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián