Veslárom z Piešťan sa v Otrokoviciach darilo

  • Veslovanie / Šport
  • 24. októbra 2017, 11:19
  • Autor:Andrea Škulecová

V posledný septembrový deň sa Veslárskemu klubu Sĺňava Piešťany podarilo opäť zorganizovať autobusový „zájazd“ na veslárske šprinty v Otrokoviciach. Boli to zároveň aj posledné preteky pre žiacke kategórie v tomto roku. Rozlúčka sa niesla v znamení zlatých kovov a priečok na stupňoch víťazov.

Trať dlhá 350 metrov bola pre šesť lodí a žiaci išli svoje preteky ako delené finále. Organizátor vybavil pekné slnečné počasie.
V kategórii žien a následne i medzi juniorkami si zlato a vecné ceny odniesla Viktória Zruttová. S „parťáčkou“ z Ostravy skončila v kategórii dvojskif juniorky na treťom mieste. V kategórii mužský a juniorský skif skončil Pavol Taraba na druhom mieste.
V kategórii mladších žiakov doveslovala druhá párovka dievčat v zložení Sofia Gono, Simona Weiszová, Aneta Ferancová, Rita Amoah a kormidelník Andrej Škulec. Andrej dokormidloval rovnako aj párovku chlapcov v zložení Matej Ďuriš, Peter Strečanský, Damián Frajšták a Augustín Petruška. Mladší žiaci Oskar Gono, Viktor Jurga, Marcel Škulec doplnení pretekárom a kormidelníkom z Přerova prišli do cieľa na štvrtej priečke.
Nepopulárna zemiaková medaila zostala i pre starších žiakov Vincenta Petrušku a Samuela Gona, ktorí do lode sadli spolu s pretekármi zo Šintavy. V skifoch vo svojej jazde sa zlepšili a Vincent skončil na tretej a Samuel na druhej priečke. Obaja si však v dvojskife vybojovali zaslúžené zlato.
Po dlhej dobe sa predstavila aj piešťanská párovka starších žiačok v zložení Stela Držíková, Barbora Prišticová, Lívia Oravcová, Dajana Motyčková a kormidelník A. Škulec, ktorá i napriek peknej jazde pre technické komplikácie skončila bronzová. V dvojskifoch do cieľa doveslovali Dajana so Stelou a Lívia s Barborou zhodne na šiestom mieste. Stela s Dajanou si umiestnenie zopakovali aj v skifoch, Lívia prekvapila druhou priečkou.
V skife dorasteniek si počínala najlepšie Nina Masaryková, keď si vo finále vybojovala tretie miesto. Dorastenky začiatočníčky Daniela Motyčková a Ema Panáková sa do finále skifu neprebojovali. Dievčatá postúpili aj do finále dvojskifu – Nina s pretekárkou z Přerova a Daniela s Panákovou. Na medailové umiestnenia však nedosiahli. Medzi dorastencami bojoval Alex Belúnek o postup do finále, skončil štvrtý.
Záver sobotného popoludnia sa niesol najmä v znamení bojov mladších žiačok a žiakov. V skifoch medzi 10-ročnými začiatočníkmi si zaveslovali aj Anna Buťašová a Oskar Gono. Anička prišla v dvojskife spolu s parťáčkou z Brna na druhom mieste. Oskar s Viktorom Jurgom prišli na štvrtej priečke.
V dvojskifoch mladších žiakov prvenstvom prekvapili Damián Frajšták a Vincent Petruška. Druhé miesto obsadili vo svojej jazde Matej Ďuriš a Peter Strečanský. Mladší žiaci hrali presilovku hlavne v skifoch, keď si zlato odniesli hneď viacerí pretekári: Viktor Jurga, Marcel Škulec, Matej Ďuriš a Augustín Petruška. Na tretích priečkach skončili Damián Frajšták a Peter Strečanský.
Z dievčat si na pomyslené striebro v dvojskife siahli Sofia Gono a Simona Weiszová a bronzové umiestnenie obsadili Rita Amoah s Anetou Ferancovou. V skifoch skončili vo svojich jazdách nasledovne: Simona Weiszová a Aneta Ferancová boli štvrté, Rita Amoah tretia a Sofia Gono druhá.
Do dvojskifu mužov tentoraz spolu sadli aj Branislav Jurga a Marek Chalás a doveslovali na štvrtej priečke. Napínavý dojazd finále mužov masters vyvrcholil víťazstvom Andreja Hudeca. Peter Strečanský skončil tretí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava