Spomínali na spoluhráča Daniela Románka

  • Šport / Futbal
  • 19. októbra 2017, 13:57
  • Autor:Peter Sedláček

Bývalí hráči klubu River Plate sa v sobotu 23. septembra stretli pri príležitosti štvrtého výročia spomienky na svojho dobrého kamaráta a spoluhráča Daniela Románka, ktorý zomrel po krátkej a ťažkej chorobe v júli 2013 vo veku 50 rokov.

Nepriaznivé počasie prekazilo bývalým hráčom mestskej ligy v Piešťanoch ukázať čo-to z ich futbalového umenia, a tak si aspoň pri chutnom guláši a občerstvení zaspomínali na chvíle, keď spoločne sezónu za sezónou zodierali svoje plátenné kopačky na ihriskách Maccabea či neskôr na ihrisku na Lide.
River Plate bol založený v roku 1980, svoju bohatú minifutbalovú históriu začal účasťou na letných pohároch, ktoré sa kedysi za bohatej účasti konali na ihriskách v parku, školskom ihrisku V. ZDŠ a neskôr na Lide. Od ročníka 1981/82 klub hral II. MPFL na ihrisku Maccabea.
V ročníku 1990/91 sa hráči River Plate dočkali vytúženého postupu do I. MPFL, kde pôsobili až do svojho zániku. Medzi najväčšie úspechy klubu patrí trojnásobný triumf vo Veľkom piešťanskom pohári na Lide, víťazstvá na turnajoch Oáza Cup, Kazačok Cup a taktiež víťazstvo v zimnej lige sálového futbalu, ktorá sa hrávala v priestoroch bývalej hádzanárskej haly.
Majstrom ligy sa River Plate, bohužiaľ, nikdy nestal, najbližšie k tomu mal v sezóne 1992/93, keď skončil na druhom mieste.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín