Novoty na sídlisku Nikola Teslu

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2017, 08:20
  • Autor:Viera Dusíková

Mamičky s deťmi, ktoré chodievali na pieskovisko detského ihriska na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch uprostred letných horúčav, nemuseli ani platiť drahý pobyt na slnečnej pláži.

Dosýta im slnko pražilo na hlavy i telá len kúsok od ich činžiakov. Aby sa deťom príjemnejšie hrávalo aj v tropických horúčavách, pracovníci Služieb mesta Piešťany im na začiatku októbra vysadili na okraj ihriska dva listnaté stromy.
Síce to ešte chvíľu potrvá, kým vzniknú košaté koruny, ale za tri-štyri roky nájdu blahodarný tieň aj nad svojimi hlavami pri pečení koláčikov z piesku a stavaní hradov.

Pribúdajú nové prvky na hranie i zeleň.

K listnáčom pribudol na ihrisku ešte jeden stromček – ihličnatý. Zasadili ho práve v miestach, kde sa minulý rok prvýkrát začala z iniciatívy rodičov konať mikulášska nádielka pre deti z činžiakov i rodinných domov obytnej časti zvanej Kanada.
Ak teda budú, tak ako si predsavzali, pokračovať vo svojej dobrovoľnej občianskej aktivite, pod týmto stromčekom bude v decembri pobehovať a deti naháňať bláznivý čertisko a jeho aktivity krotiť nežný anjel, spolu s Mikulášom urobia jeden večer na sídlisku Nikola Teslu čarovnejším a veselším.
A to najlepšie na záver. Po sídlisku sa totiž povráva, že do konca roka mesto chystá kompletnú rekonštrukciu multifunkčného ihriska, ktoré využívajú nielen najmenší futbalisti, ale aj ich tatinovia, keď si chcú „zakopať“.
staré športovisko vynovia.

Do hrdzavých kovových otvorov, kde predtým bývali sieťové koše, hádžu lopty basketbalisti. Dievčatá a chlapci, ktorí milujú vybíjanú alebo volejbal či iné loptové hry, si tu tiež nájdu miesto – a sem-tam aj dieru v hrdzavom plote, kadiaľ im ujde lopta na cestu.
V zime sa tu preháňajú hokejisti. Preto vynovenie tohto ihriska bude vhodným vianočným darčekom pre všetkých obyvateľov. Mesto malo pôvodne vyčlenené financie na vlastnú výstavbu nového areálu pre deti.
„Ušetrené finančné prostriedky, ktoré sme mali vyhradené na výstavbu ihriska, budú použité na obnovu a doplnenie detských ihrísk na Ulici Nikola Teslu a v Kocuriciach. Takisto z týchto vyčlenených peňazí plánujeme doplniť prvky detských ihrísk v areáloch našich materských škôl. Všetko zrealizujeme v tomto roku,“ povedala ešte v júni hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava