Blog Pivné reči: Nebojte sa pýtať kandidátov

  • Nezaradené
  • 12. októbra 2017, 08:37
  • Autor:Gabo Kopúnek

Nikto vám nedá toľko, čo vám ja dokážem sľúbiť. Táto fráza si nielen uťahuje z predvolebných kampaní politikov, no poukazuje aj na značné nebezpečenstvo plynúce až z prílišnej náchylnosti voliča uveriť všetkému, čo sa mu niekto snaží natlačiť do hlavy.

Bohužiaľ, povrchnosť a nezáujem degraduje hodnotu voličského hlasu ako hlavného demokratického nástroja občana, pretože už sám nedokáže vyhodnotiť reálnosť slov politikov a ich dopad na veci verejné. Takže je odkázaný len uveriť sľubom, ktorým ani nerozumie.
O necelý mesiac budeme voliť nových županov a poslancov samosprávnych krajov. V médiách sa stále preferuje len dôležitosť voľby predsedov, pričom o všetkom dôležitom pre občana rozhodujú práve poslanci. Bez ich súhlasu si župan ani neškrtne.
Kým však županské kreslo láka skúsených politikov či politických dobrodruhov, a preto je voľba jednoduchšia, o dobre platenú stoličku poslanca sa bijú aj ľudia, ktorí ani len problematike kraja nerozumejú alebo si už zvykli na 500-eurový pravidelný príjem za ničnerobenie.
Lenže ľudia si zvykli slepo načúvať a dôverovať, takže na zvolenie niekedy kandidátovi stačí len ukázať svoj ksicht na príslušnom reklamnom nosiči. Nuž, milí voliči, nečumte na nich nemo, ale bombardujte ich otázkami, aby ste svoju voľbu neľutovali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava