Hviezdili aj v reprezentácii

  • Kanoistika / Šport
  • 11. októbra 2017, 14:00
  • Autor:sp

Mladí vodáci z klubu Kajak – Kanoe Piešťany ukončili sezónu v reprezentačných dresoch. Kajakári a kanoisti vo veku 10-14 rokov pretekali na Veľkej cene Sparty – Memoriál Karla Mášu 30. septembra až 1. októbra ako členovia Slovenského mládežníckeho tímu SMT.

Z Piešťancov boli do reprezentačného tímu za vynikajúce výsledky počas uplynulej sezóny nominovaní až siedmi pretekári – Matej Današ, Samuel Podhradský, Daniel Rybanský, Michal Szobolovszký, Martin Chalás, Romana Švecová a Tamara Balážová.
Dohromady 33-členný tím nádejných rýchlostných kanoistov skončil v Prahe na prvom mieste pred všetkými českými klubmi a získal Pohár VC Sparty. Pretekalo sa za krásneho jesenného počasia v singlových a deblových disciplínach.
V sobotu sa na štart 200-metrových tratí postavili finalisti päť až šesťkrát počas dňa. V nedeľu dvestovku vystriedala trať na jednu míľu. Slováci mali prevahu a obsadili všetky pódiové umiestnenia hlavne v žiackych kategóriách.
Z Piešťancov sa najviac darilo Podhradskému, ktorý zvíťazil vo všetkých disciplínach, získal vytúžené zlato v K1 na 200 m i na jednu míľu a spolu s Rybanským sa na najvyššiu priečku postavili aj v K2 na oboch tratiach.
Ďalšie zlato právom patrilo Švecovej v K1 a Nicki Ficko v C1 na jednu míľu. Striebro si vypádlovali Rybanský v K1 a Balážová v C1 na oboch tratiach, Današ v K2 na míľovej vzdialenosti. Bronzovú medailu dostali Švecová v K1 na 200 m a v K2 na oboch tratiach, Današ v K1 na míľovej trati a v K2 na 200 m, Chalás v K2 na oboch tratiach a Szobolovszký v C1 a C2 na míľovej trati. Piešťanskí vodáci získali celkovo 23 cenných kovov.
O niečo starší rýchlostní kanoisti, 15-17-roční, reprezentovali Slovensko na Olympijských nádejach v českých Račiciach v dňoch 15.-17. septembra. Pretekalo sa na 200, 500 a 1000-metrových tratiach za drsného počasia – dážď striedala hmla a vietor.
Piešťanci nechýbali ani tam a s veľkým nasadením si zmerali sily so súpermi z celého sveta. Hoci sa im nepodarilo postaviť na stupne víťazov, nazbierali cenné skúsenosti, ktoré využijú v nasledujúcej sezóne. Z klubu Kajak – Kanoe na podujatí štartovali Michal Jurčo v K1, Silvia Moravčíková v C1 a Nicol Šutovská s Timeou Henry v K2.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín