Cibulková pre únavu ukončila sezónu

  • Šport / Tenis
  • 11. októbra 2017, 14:06
  • Autor:sita

Nedávna prehra s Belgičankou Elise Mertensovou v prvom kole turnaja v Pekingu (6:7, 1:6) bola posledným súťažným vystúpením slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej v tomto roku.

Dvadsaťosemročná Cibulková priznala, že do konca sezóny sa už nepredstaví na žiadnom turnaji WTA vrátane rakúskeho Linzu, kde mala obhajovať celkové víťazstvo. Rovnako sa vzdala možnosti zahrať si na tzv. malých majstrovstvách sveta v čínskom Ču-chaji.
„Dôvodom je únava. Mám pocit, že po náročnej a dlhej sezóne 2016 som únavu cítila na turnajoch počas celého tohto roka. Potrebujem si poriadne oddýchnuť. Možno budem doma, možno pôjdem na dovolenku a budem robiť všetko alebo aj nič,“ uviedla Cibulková v rozhovore pre RTVS počas sobotňajšej akcie Peugeot Tennnis Day v Bratislave.
V rámci nej absolvovala autogramiádu, na ktorej nechýbali ani jej kolegyne z fedcupového tímu SR či niekdajšia mužská slovenská jednotka Hrbatý.
Cibulkovej aktuálne patrí 10. priečka v singlovom hodnotení WTA, ale aj v súvislosti s predčasným koncom sezóny ju čaká prepad. „Skončím niekde okolo dvadsiateho miesta, čo nebude zlé vzhľadom na to, akú som mala sezónu,“ dodala.
V roku 2017 si Cibulková napriek slabším výsledkom utvorila rebríčkové kariérne maximum, keď sa v marci dostala na štvrté miesto. V auguste v americkom New Havene si zahrala v jedinom finále, neuspela proti Austrálčanke Gavrilovovej. Po sezóne 2016, keď Cibulková získala štyri turnajové prvenstvá vrátane prestížneho na majstrovskom podujatí v Singapure, v tomto roku celkovo deviaty titul v kariére nepridala.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava