Tenisovú halu oprava obchádza

  • Spravodajstvo
  • 10. októbra 2017, 05:31
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Dodávateľa projektu na rekonštrukciu strechy mestskej tenisovej haly piešťanská radnica súťaží už tretíkrát. Prvý pokus dopadol fiaskom, keď víťaz za podivných okolností zo súťaže odstúpil. Pri druhom pokuse vraj uchádzači ponúkli príliš vysokú cenu, a tak to vedenie mesta skúša do tretice.

Informáciu o tom, že radnica nedokáže už niekoľko mesiacov opraviť zatekajúcu strechu tenisovej haly na Ulici Emila Belluša, sme priniesli v auguste. Úradníci si s týmto problémom nevedia dať rady i napriek tomu, že sú na projekt aj samotnú rekonštrukciu vyčlenené finančné prostriedky v mestskom rozpočte v sume 70-tisíc eur plus cena projektu v objeme obvyklých desať percent, čo je sedemtisíc eur.
Prvé kolo vyhral uchádzač so sumou o polovicu nižšou, ako predložili všetci ostatní prihlásení projektanti. Ten však následne od diela odskočil pre údajné zdravotné problémy, a tak víťazná suma zhruba tri a pol tisíc eur prepadla.
Podľa našich informácií radnica vyhlásila ďalšie kolo súťaže o zhotovenie projektu a následne ho zrušila. Vraj pre príliš veľké finančné požiadavky zo strany uchádzačov.
Kým v prvom kole súťažiaci ponúkali, že to zvládnu v sume niečo málo nad šesťtisíc eur a podliezol ich s polovičnou hodnotou projektant, ktorý následne ochorel, v druhom kole si súťažiaci vraj pýtali už sumy okolo 11-tisíc eur. To sa radničným úradníkom zdalo príliš veľa, súťaž zrušili a vypísali už v poradí tretiu.
Tenisová hala na Ulici E. Belluša bola postavená v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Odvtedy na jej opravu z radnice neprišli žiadne výrazné investície. Tenisový klub, ktorý ju pre svoju činnosť využíva, si väčšinou nedostatky odstraňoval z vlastných prostriedkov.
Situácia však už začala byť neúnosná a pre zatekajúcu strechu je už poškodený i vnútorný interiér, ktorý stál tenisový klub nemalé financie. Najmarkantnejšie je to vidieť na povrchu dvorca, ktorý je v dôsledku zatekajúcej dažďovej vody vydutý.
A keďže odhadovaná cena rekonštrukcie strechy sa vyšplhala až na 70-tisíc eur, tenisti požiadali mesto, aby si svoj majetok, ktorý majú v prenájme, nechalo opraviť.
Zastupiteľstvo žiadosti vyhovelo a v mestskom rozpočte na rok 2017 vyčlenilo na tento účel patričný objem financií. Od schválenia rozpočtu na rok 2017 už prebehol pomaly rok a športovcom i napriek vyčleneným financiám bude voda tiecť na hlavu aj ďalšiu zimu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela