Kubo na polmaratóne v Košiciach piaty

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. októbra 2017, 08:56
  • Autor:T. Horký

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo sa ukázal aj ako výborný bežec. Jednu zo svojich silných triatlonových disciplín si vyskúšal na víkendovom Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach, kde sa predstavil v polmaratóne. Na 21 kilometrov dlhej trati sa spomedzi 2392 bežcov, ktorí dobehli do cieľa, umiestnil na skvelom piatom mieste.

Člen triatlonového klubu 3NT Triathlon Team Bratislava absolvoval trať za 1:14:14 hodiny a za víťazným Petrom zaostal o štyri minúty. Na stupne víťazov mu chýbal čas lepší o vyše dve minúty. Piešťanský triatlonista, ktorý je považovaný za jedného z najperspektívnejších atlétov v tomto športe, sa už v minulosti na MMM predstavil a teraz si tu dokonca ešte zlepšil svoj osobný rekord.
„MMM v Košiciach boli moje posledné veľké preteky tejto sezóny, na ktoré som sa poctivo pripravoval. Naposledy som sa ich zúčastnil v roku 2014 a veľmi som sa tešil na úžasnú atmosféru a trať, ktorou sú známe. Košický maratón je ideálny na vylepšovanie osobných rekordov, to sa potvrdilo aj pri mojej účasti. Posunul som svoj osobák na 1:14:14 hodiny a obsadil som piate miesto.
V prvú októbrovú nedeľu nám prialo aj počasie, keď na štarte bolo osem stupňov Celzia, čo je pre takýto beh ideálna teplota. Celosezónna príprava a záverečne doladenie tréningu čisto len na beh prinieslo svoje ovocie a aj mnou očakávaný čas 1:15 sa mi podarilo zdolať. Pomohla tomu aj úžasná atmosféra, ktorú vytvorili diváci popri trati. Odporúčam každému, kto rád behá, aby skúsil tento najstarší maratón v Európe,“ uviedol O. Kubo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava