Dubovanci rozhodli o víťazstve v prvom polčase

  • Šport / Futbal
  • 5. októbra 2017, 08:19
  • Autor:Tomáš Horký

Všetky štyri góly stretnutia padli už v prvom dejstve.
V regionálnom šlágri si futbalisti Dubovian a Veselého nič nedarovali.

Zaujímavý regionálny šláger sa hral v nedeľu v siedmej lige. Dubovianski futbalisti privítali na domácom ihrisku neďaleké Veselé a o atraktivitu zápasu tak bolo postarané. Všetko podstatné sa udialo v prvom dejstve, ktoré vyhrali domáci 3:1. Týmto výsledkom sa aj stretnutie deviateho kola skončilo.
Skóre otvoril už v 17. minúte Boldiš, ktorý premenil sporne nariadený pokutový kop a poslal Dubovany do vedenia 1:0. Hostia sa rozčuľovali na rozhodcu, no ten si za svojím rozhodnutím pevne stál. O pár minút neskôr sa podarilo Veselému dostať loptu za bránkovú čiaru, ale gól nebol uznaný pre hru rukou. V 36. minúte zvýšil na 2:0 presne umiestnenou strelou k tyči zo strednej vzdialenosti Masaryk.
Tesne pred odchodom na polčasovú prestávku šli domáci už do trojgólového vedenia, keď prihrávku do šestnástky od Krajča zužitkoval Lesaj. Veselé odpovedalo hneď o minútu, keď sa po štandardnej situácii presadil hlavou Konečný a uzavrel polčasové skóre na 3:1.
Po zmene strán mali väčšiu prevahu hostia. Tí zatlačili domácich na vlastnú polovičku ihriska, ale gól streliť nedokázali. Záver stretnutia bol už rozkúskovaný striedaniami a nič vážnejšie sa v ňom nestalo. Dubovany tak v regionálnom šlágri porazili Veselé o dva góly.
■ Dubovany – Veselé 3:1 (3:1)
Góly: 17. Boldiš, 36. Masaryk, 44. Lesay – 45. Konečný
Zostavy – Dubovany: Kalaš – Kollár, Boldiš, Kusý, Lietavec, Masarik, Vrbík, Strečanský, Krajčo, Lesaj, Masaryk (O. Lietavec, Hruška, Bubák), Veselé: Strecký – Konečný, Rácz, Hrnčiar, Bokor, T. Michalčík, Brucháč, Lesay, Krajčo, Klúčovský, Jurda (Bartovic, Bašovský, Duračka)

VÝSLEDKY SIEDMEJ LIGY


■ Chtelnica – Piešťany 1:2 (1:0)
Góly: 37. Hrčka – 57. Kusý, 67. M. Gula

Tentoraz sa futbalisti PFK tešili len z dvoch gólov.

Piešťanskí futbalisti aj naďalej pokračujú vo svojej víťaznej jazde v siedmej lige. PFK vyhral aj deviaty zápas v aktuálnej sezóne, keď zvíťazil v Chtelnici 2:1. Tentoraz to však nebolo až také jednoznačné a Piešťanci sa na zisk troch bodov natrápili.
Diváci sledovali nečakane vyrovnaný priebeh, keď domáca Chtelnica vytrápila lídra súťaže a prehrala s ním tesne 1:2, aj keď po polčase vyhrávala. Prvý gól strelil v 37. minúte Michal Hrčka. Po zmene strán zapli hostia na vyššie obrátky a nakoniec zápas otočili vo svoj prospech gólmi Adama Kusého a Martina Gulu.
Martin Krajčovič, tréner PFK: „Po ťažkom týždňovom mikrocykle, keď kabínu napadla viróza, sme nastúpili na zápas prakticky bez tréningovej jednotky a niektorí hráči iba so sebazaprením absolvovali celých deväťdesiat minút. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, aj keď na začiatku stretnutia sme mali náznaky šancí, ale nedokázali sme prekonať domáceho brankára a, naopak, ešte pred koncom prvého polčasu sme inkasovali gól na 1:0 a s týmto výsledkom sa skončila prvá 45-minútovka. Počas prestávky som chlapcov nabádal k zvýšenej aktivite, ktorá nám hneď od úvodu druhého polčasu priniesla drvivú prevahu, ktorú sme korunovali dvomi gólmi. Tieto tri body si nesmierne ceníme, lebo chlapci si ozaj siahli až na dno svojich síl a ukázali charakter v neľahkých podmienkach na ihrisku Chtelnice.“
Zostavy – Chtelnica: Pavelský – Rechtorík, Bogora, Slabý, Melicher, Kurucz, Tomáška, Brisuda, Tomašovič, Zemko, Hrčka (Lukáčik), Piešťany: Kunic – Rusnák, J. Stachura, Krajčovič, Kusý, C. Stachura, J. Glos, Dadík, Gula, Doktor, Kollár (Valovič, Kondrc)
■ Trakovice – Moravany nad Váhom 1:2 (0:2)
Góly: 50. vlastný – 21. Jánošík, 41. Ľ. Miklovič
Červená karta: 56. Ščasnovič (Trakovice)
Zostava Moravian: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, L. Miklovič, Dechet, Jenčík, Ľ. Miklovič, Polák, Strnisko, Hrnčiar, Miškerník (Štefanec, Jánošík)
Futbalisti Ostrova deklasovali Kľačany vysoko 7:0.

■ Ostrov – Kľačany 7:0 (5:0)
Góly: 9., 55. a 76. Jankech, 11. Baško, 15., 26. a 39. Bojkovski.
Gólové hody mali v deviatom kole siedmej ligy aj futbalisti Ostrova. V domácom stretnutí nastrieľali Kľačanom sedem gólov. Svojimi výkonmi zahviezdili najmä Jankech a Bojkovski, ktorí svojmu tímu pomohli k víťazstvu hetrikom.
Zostava Ostrova: Hajdín – Valo, Legiň, Lukáč, Urbánek, Jankech, Holán, Braško, Gagorik, Bojkovski, Bartoš (M. Svetlík, Bubák)
■ Šípkové – Madunice 3:3 (3:1)
Góly: 18. Žák, 30. Kubík, 31. Koyš – 11. Rusnáčik, 57. Javor, 60. Dananai Červené karty: 88. Puvák – 69. Javor
Zostavy – Šípkové: Hadviga – Obuch, Puvák, Oška, Koyš, Žák, Kubík, Lago, Kaclík, Stolárik, Kimerling (Petrík), Madunice: Miník – Dzuro, M. Kabát, J. Kabát, Hargaš, Dananai, Mesároš, Rusnáčik, Kosa, Rak, Javor (Ješko, Žuffa, Mašeja)
■ Ratnovce – Prašník 0:5 (0:1)
Góly: 29. Pašmík, 64. Žažo, 64. a 80. Spál, 89. Nykodem
Futbalisti Prašníka vycestovali v deviatom kole siedmej ligy na ihrisko Ratnoviec, kde ich čakal posledný tím súťaže. Hostia úlohu favorita potvrdili, keď domácich zdolali vysoko 5:0. Gólové rodeo spustili hráči Prašníka najmä v druhom polčase, keď sa presadili až štyrikrát. „Po druhom góle sa súper úplne rozpadol. Brankár domácich ešte zabránil ďalším našim gólom, keďže sme si vypracovali viacero šancí,“ glosoval po stretnutí dvojgólový strelec Erik Spál.
Zostavy – Ratnovce: Križna – Jančovič, Kopal, Bílik, Šiška, Brezovan, O. Paulovič, Vetrík, Petrík, M. Paulovič, Pavlovič (Mar. Boďo, Blaško, Mil. Boďo), Prašník: Líška – Gyürke, Spál, Konkuš, Klein, O. Bielik, R. Bielik, Matys, J. Pašmík, Žažo, Kubík (Balcír, Adamec, Nykodem)
Ján Pašmík strieľa prvý gól z Prašníka do siete Ratnoviec.

■ Bojničky – Pečeňady 0:4 (0:2)
Góly: 5. Bánovec, 14. Zubčák, 55. a 74. Kaľuha
Zostava Pečeniad: Rybanský – Bánovec, Ščasnovič, Kaľuha, Antal, Žák, B. Karaba, Zubčák, Mitošinka, Izakovič, Daniška (Gula, Michalčík, Ondrášik, Chudý)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel