Valová najúspešnejšou Slovenkou v Račiciach

  • Kanoistika / Šport
  • 30. septembra 2017, 08:11
  • Autor:sv

Mladí slovenskí rýchlostní kanoisti (ročník narodenia 2000-2002) si počínali vynikajúco na Súťaži olympijských nádejí v českých Račiciach (15.-17. septembra), odkiaľ si odviezli trinásť medailí – tri zlaté, šesť strieborných a štyri bronzové. V medailovom hodnotení krajín im patrila skvelá štvrtá priečka. Na podujatí sa zúčastnilo 33 krajín.

Najúspešnejším slovenským pretekárom bol kanoista Dávid Koczkás (Kajak & Kanoe klub Komárno), ktorý k obhajobe prvenstva v C1 na kilometri pridal zlato na trati dvesto metrov, na päťstovke bral striebro a podieľal sa aj na rovnakom kove C4 na dvojstovke.
Zlato sa zalesklo aj na hrudi Lucie Valovej z ŠK KAJAK Moravany nad Váhom, ktorá si vybojovala zlato v C1 na 200 m a na „kiláku“ získala bronzovú medailu. Stala sa tak s dvomi medailami najúspešnejšou pretekárkou slovenskej výpravy medzi ženami.
Valová tak na 200-metrovej trati urobila víťazstvom skvelú bodku za tohtoročnou sezónou a potešila nielen svojho trénera Mariána Ostrčila, ale aj početný fanklub, ktorý ju na všetkých pretekoch sprevádza. Mladú pretekárku z Moravian teraz čaká týždeň zaslúženého voľna a potom sa spolu s trénerom vrhnú na náročnú zimnú prípravu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín