Lušňák po silnom otrase mozgu

  • Hokej / Šport
  • 30. septembra 2017, 08:49
  • Autor:th

Patrik Lušňák patril posledné dve sezóny k stabilným hráčom základnej zostavy Slovanu Bratislava v KHL i slovenskej hokejovej reprezentácie.

Po konci minulej sezóny však zostalo ticho o tom, kde bude pôsobiť v tomto ročníku. Odpoveďou je, že piešťanský hokejista zrejme tento súťažný ročník vynechá. Dôvodom má byť silný otras mozgu po bližšie nešpecifikovanom úraze. Vo svojej spovedi pre web dalito.sk P. Lušňák ozrejmil, aký je jeho aktuálny zdravotný stav.
V rozhovore piešťanský hokejista priznal, že v medzisezónnom období utrpel pri úraze silný otras mozgu, ktorého následky mu nedovolili začať sezónu 2017/2018.
„Robím všetko, aby som sa z toho čo najrýchlejšie dostal. Teraz chodím hlavne po lekároch. Hlava je v poriadku, to je hlavné, a lekári mi hovoria, že so sluchom je to len otázka času. Mám tomu nechať čas. Začal som trénovať na ľade aj na suchu, tak uvidím, ako to pôjde ďalej. Na ľade to zatiaľ pocitovo nie je, akoby som si predstavoval, ale hádam sa to za krátky čas zlepší,“ prezradil P. Lušňák.
Zranenia hlavy sú vždy vážne a následky môžu byť niekedy nezlučiteľné s ďalším pokračovaním v profesionálnom vykonávaní športu. Myšlienky na koniec kariéry však piešťanský odchovanec vylúčil a jeho svetlom na konci tunela je práve vidina návratu na ľadové plochy.
„Ani raz som si v nemocnici nepripustil, že by som sa na ľad už nevrátil. Určite to nie je pre mňa jednoduché, lebo som osem rokov nebol vôbec zranený. Prvý raz v kariére mám ťažké zranenie, a tak som aj prvýkrát takú dlhú dobu bez hokeja. Zo začiatku som to bral naozaj veľmi ťažko a myslel som na to asi každú sekundu. Išla mi z toho hlava prasknúť. Strašne ma to ničilo. Po dvoch mesiacoch som si povedal, že to musím viac vypustiť z hlavy a nemôžem sa tým tak zaoberať. Potom sa aj môj zdravotný stav začal zlepšovať. Pochopil som, ako zdravie závisí aj od toho, na čo myslíte a ako to prežívate,“ priznal slovenský reprezentant.
Od spomenutej situácie už ubehla nejaká doba a zdravotný stav sa naďalej zlepšuje. Hokejista pochádzajúci z kúpeľného mesta však nechce nič uponáhľať a chce byť stopercentne zdravý: „Na poslednej prehliadke mi lekár povedal, že koncom roka by som mohol nastúpiť na zápas, ale nakoniec som sa rozhodol, že to nebudem za každú cenu siliť, lebo som naozaj mal silný otras mozgu, a to teda vôbec nie je sranda. Ak by som niečo urýchlil, dostanem nebodaj druhý otras mozgu, bude sa to so mnou vliecť už celý život. Chcem sa naozaj doliečiť na sto percent. Ak by to malo trvať aj rok, ale ja sa na ľad určite vrátim!“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava