Hádzanári odštartovali sezónu

  • Šport / Hádzaná
  • 30. septembra 2017, 08:16
  • Autor:th/mn

Hádzanári MHK Piešťany majú za sebou prvé dva zápasy v novom ročníku prvej ligy. V úvodnom kole nestačili na minuloročného extraligistu z Pezinka a prehrali 27:30. V nedeľnom stretnutí na domácej palubovke podľahli Stupave 22:28.

V úvode zápasu mali Pezinčania mierne navrch. Vedenia sa minuloroční extraligisti ujali už v 5. minúte. Hostia z Piešťan zrýchlili hru a zlepšili obranu, v 10. minúte vyrovnali na 4:4. Od tohto stavu boli lepším družstvom v hernom prejave, ale doplácali na nepremieňanie šancí. Domáci si udržiavali jednogólový náskok. V závere polčasu mohol vyrovnať Bolješik, no rozhodcovia mu odpískali došľap. Pezinok vyhral polčas 12:11.
V druhom polčase začali Piešťanci aktívne a držali vyrovnanú hru. Domáci neustále viedli o gól alebo dva, no hostia viackrát vyrovnali. Do vedenia sa však nedostali ani raz. Ako rozhodujúca sa ukázala časť zápasu, keď hádzanári MHK v rozmedzí 45. až 50. minúty stratili štyrikrát loptu, čo domáci trestali gólmi z protiútokov a zvýšili na rozdiel piatich gólov – 28:23. V poslednej desaťminútovke ešte Piešťany zabrali, v 59. minúte dokázali znížiť na 26:28, nakoniec však Pezinku podľahli 27:30.
„Do Pezinka sme cestovali odohrať dobrý zápas a potrápiť súpera. Domáci nastúpili v podstate s kádrom z minulého roka. Nielenže sme im boli vyrovnaným súperom, no nebyť malých výpadkov v koncentrácii a v rozohrávke, mohli sme siahať minimálne na bod. V záverečnej desaťminútovke sme znižovali náskok, v rozhodujúcich momentoch previedol domáci brankár výborné zákroky. Odohrali sme výborné stretnutie. Do družstva sa vrátili Fejes, Jakubík, Bolješik, Sedláček a pribudol Podhracký a Ochotnický. Potrebujeme sa ešte zohrať a hra by sa mala zlepšovať,“ zhodnotil úvodný zápas sezóny tréner MHK Martin Nedorost.
Zostava/góly Piešťan: Kapša, Kosák – E. Ochotnický, I. Matejovič, Fejes 8, Bolješik 2, Sedláček 2, Halo 4, Podhracký, Majerník 5, Salvata 5, Jakubík 1, Stano
V druhom stretnutí novej sezóny hádzanári MHK hostili HC Tatran Stupava. Piešťanci ani tentoraz neodchádzali z palubovky ako víťazi, pretože na svojho súpera nestačili a podľahli mu 22:28.
Zostava/góly Piešťan: Ochotnický, Fejes 3, Bolješik 5, I. Matejovič, Halo, R. Sedláček 6, Podhradský, Šantavý, Kotula 4, Salvata 4, Majerník, Jakubík, Javorček, Stano, Kosák
Výsledky:
■ 1. kolo: ŠKH Agrokarpaty Pezinok – MHK Piešťany 30:27 (12:11)
■ 2. kolo: MHK Piešťany – HC Tatran Stupava 22:28 (13:12)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj