Piešťanskí vodáci sa vrátili zo Zemníka druhí

  • Kanoistika / Šport
  • 22. septembra 2017, 07:02
  • Autor:Sidónia Podhradská

Napriek tomu, že sa skončili prázdniny a začal sa školský rok, rýchlostní kanoisti pokračujú v rozbehnutej sezóne. Mladí Piešťanci úspešne bojovali na dvoch podujatiach.

V sobotu 9. septembra sa na bratislavskom jazere Zemník konali preteky v rýchlostnej kanoistike pod názvom Pohár Slávie UK za účasti 278 pretekárov z 19 slovenských klubov.
Za Kajak – Kanoe Piešťany pretekalo 28 kajakárov a kanoistov, ktorí si zmerali svoje sily nielen so súpermi, ale aj so silným nárazovým vetrom. I napriek tomu si vybojovali 23 medailí a za 151,5 bodov získali celkové druhé miesto spolu s domácou Sláviou, prvenstvo si vypádlovali Nováky.
Pretekalo sa na dvojkilometrovej trati v singlových a deblových disciplínach. Ako prví sa na štart postavili 13-14-roční chlapci v K2, kde Piešťanci nominovali sedem mladých nádejných kajakárov. Zlato patrilo dvojkajaku Podhradský – Rybanský, striebro Današovi s Cagáňom (KRK Nováky), Pešek a Zrutta obsadili ôsme miesto a Hladkému so Švecom patrila 11. priečka.
O ďalšie medaily sa postarali 11-12-ročné dievčatá v K2. Striebro získal dvojkajak Gavorová – Švecová, ktorým len o vlások utieklo zlato, bronz patril Noškovej s Tylkovou (ŠG Trenčín). V kategórii 13-14-ročných dievčat si v K2 bronzovú medailu vypádlovala Trakalová s Rusovou (KRK Nováky).
Po obedňajšej prestávke si prví zmerali sily 14-roční chlapci v K1, kde Piešťanci nielenže obsadili všetky tri pódiové miesta, ale do cieľa prišli v rámci jednej sekundy v poradí Daniel Rybanský, Matej Današ a Samuel Podhradský. Strieborné medaily v K1 získali: Martin Chalás – 12-roční chlapci, Romana Švecová – 12-ročné dievčatá, Martin Bábik – 11-roční chlapci.
Bronzové medaily v K1 si vypádlovali: Lukáš Chalás – 10-roční chlapci, Emelie Nošková – 12-ročné dievčatá, Tatiana Trakalová – 13-ročné dievčatá a Michal Zrutta – 13-roční chlapci. Medzi kanoistami sa najviac darilo Tamare Balážovej, ktorá získala v C1 zlato medzi 13-ročnými dievčatami, v tej istej kategórii striebro patrilo Alexandre Lehutovej. V C1 si strieborné medaily vypádlovali Michal Szobolovský a Silvia Moravčíková, bronz si domov priniesli Peter Kizek a Nicki Ficko.
Týždeň pred týmito pretekmi, 2. septembra, sa taktiež na Zemníku konali majstrovstvá Slovenska v maratóne, ktorých sa zúčastnil aj Klub Kajak – Kanoe Piešťany. Svoju dobrú kondíciu a chuť popasovať sa s traťou dlhou 12,9 kilometrov v sebe našli štyria kajakári.
Majstrom Slovenska v maratóne sa stal D. Rybanský, tesne za ním dopádlovali M. Današ a S. Podhradský v kategórii 14-ročných chlapcov. Všetci traja sa aj na tejto náročnej trati postavili na stupne víťazov. M. Zrutta u o rok mladších chlapcov tvrdo zabojoval a obsadil šieste miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava