Veslárski „seniori“ sa v Blede nestratili

  • Veslovanie / Šport
  • 21. septembra 2017, 11:23
  • Autor:av

Už sa stalo tradíciou, že piešťanskí veteráni sa zúčastňujú svetových veslárskych regát. Počas prvého septembrového víkendu sa takáto svetová Masters regata uskutočnila na prekrásnej veslárskej dráhe v slovinskom Blede.

Tentoraz sa však k piešťanským veslárom pridali aj veteráni z Bratislavy a vytvorili 19-člennú slovenskú výpravu, ktorá nepochybne patrila medzi najhlasnejšie pri povzbudzovaní slovenských posádok v štartovom poli, čo malo určite aj pozitívny ohlas nielen medzi slovenskými pretekármi.
Počtom prihlásených pretekárov z viac ako 46 krajín sveta sa stala regata v Blede rekordnou Masters regatou vôbec, čo však nebránilo slovenským posádkam bojovať aj o najcennejšie miesta. Medzi najpočetnejšie krajiny patrila bezpochyby Veľká Británia s 852 pretekármi, nasledovalo Nemecko s 800 veslármi a tretia najväčšia výprava bola z USA s 294 súťažiacimi.
Podujatie sa konalo sa od stredy 6. do nedele 10. septembra, a aby stihli odštartovať všetky disciplíny v rôznych vekových kategóriách, pretekárska dráha sa otvárala už od siedmej hodiny ráno.
Zo slovenských veslárov boli najúspešnejší Ondrej Hambálek a Ján Žiška, ktorí vyhrali dvojskif v kategórii C. Títo dvaja pretekári sedeli aj vo víťaznej osemveslici „C“, ktorej velila kormidelníčka z Piešťan Ľubica Obertová.
Výborný výsledok dosiahla tiež piešťanská mix párová štvorveslica, ktorá si na kilometrovej trati vybojovala v kategórii „B“ druhé miesto. O milé, no o to cennejšie prekvapenie sa postarali Erika Jurgová s Adrianou Piknovou, ktoré v kategórii „A“ do 35 rokov prišli v dvojskife bez kormidelníka na tretej priečke, hoci súťažili s omnoho mladšími veslárkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel