Ostrovčania dali štyri góly, no prehrali

  • Šport / Futbal
  • 14. septembra 2017, 13:26
  • Autor:gak, th

Do Pečeniad v šiestom kole siedmej ligy pricestovali v nedeľu popoludní hráči Ostrova. Šťastena sa od nich odvrátila chrbtom a priklonila sa na stranu futbalovejších domácich. Ostrovčania však boli k svojmu hostiteľovi výsostne štedrí. Aby sa veľmi na víťazstvo nenarobil, pomohli mu dvomi vlastencami.

Domáci futbalisti boli aktívnejší hneď od úvodu, ale doplácali na slabšiu koncentráciu. Vytvorili si územnú prevahu, z ktorej pramenila séria troch rohových kopov a len vďaka gólmanovi Marekovi Hajdínovi hostia tento tlak ustáli. Potom sa hra prelínala z jednej strany na druhú a oba celky hľadali spôsob, ako pokoriť súperovu obranu.
Úspešnejší v tom boli domáci zverenci Mária Adamčíka, ktorí už nerozchytávali Hajdína vysokými loptami do šestnástky, ale to skúšali aj po zemi. V 18. minúte poslal do šestnástky od ľavej rohovej zástavky prízemný center Richard Mitošinka, ktorý chcel stopér hostí Karol Kantek odkopnúť, no loptu na päťke trafil zle, navyše smerom k vlastnej bránke, a v snahe odkopnúť ju druhý raz ju poslal za bránkovú čiaru.

Karol Kantek (č. 9) si pri odkopnutí lopty do bezpečia strelil vlastenca.

Mitošinka to skúšal strelecky aj v 22. minúte z priameho kopu, ale mieril rovno do Hajdínovho náručia. Na druhej strane sa propagačnou strelou z 25 metrov prezentoval v 33. minúte Martin Legiň. Domáci mali šancu zvýšiť náskok v čase, keď bol ošetrovaný hosťujúci Adrián Urbánek a uvažovalo sa, či sa na trávnik vrátiť. Miroslav Bánovec a ani Tomáš Chudý však Hajdína neprekonali.
Po prestávke nastúpili domáci s dvomi zmenami a noví hráči mali ofenzívne chúťky. Z jednej ich akcií sa zrodil druhý gól, ktorý pohodlne zvnútra šestnástky strelil Mitošinka. Domáci uspokojení dvojgólovým vedením robili ďalšie zmeny v zostave, ktoré však priniesli do zadných radov nepokoj, a tak musel do hry zasiahnuť aj tréner Adamčík. Ani on však nedokázal zabrániť gólu na 2:1, ktorý v 76. minúte dosiahol presnou strelou k tyči Denis Bojkovski.
Ostrovčania zdvihli hlavy, no o necelé tri minúty im hrebienok zrazil ďalší vlastný gól. Príležitosť skórovať mal už unikajúci Kristián Žák, ale jeho strelu v 78. minúte Hajdín vyrazil na roh. Ten rozohral k prvej žrdi Martin Zubčák a hosťujúci Kristián Franko si loptu zrazil do vlastnej bránky. Posledné gólové slovo však mali Ostrovčania. V 85. minúte kopol najstarší hráč na ihrisku Ladislav Svetlík priamy kop tak famózne, že sa o tom domácemu brankárovi Vidličkovi ešte dodnes sníva.
Brankár Ostrova Marek Hajdín „čaroval“ aj mimo bránkoviska.

■ Pečeňady – Ostrov 3:2 (1:0)
Góly: 52. Mitošinka – 18. Kantek (vlastný), 76. Bojkovski, 79. Franko (vlastný), 85. L. Svetlík
Rozhodcovia: Palkovič – Jurena, žlté karty: Izakovič, Daniška – D. Valo, Bojkovski, Likáč, Holán, diváci: 75
Zostavy – Pečeňady: Vidlička – Bánovec, Ščasnovič, Izakovič, Gula (46. Zubčák), Antal, Mitošinka, Jankovič (65. Daniška), Kaľuha (71. Adamčík), Ondrášik (46. P. Chudý), T. Chudý (57. Žák), Ostrov: Hajdín – D. Valo, Legiň, Bojkovski, Lukáč, Urbánek (65. Jankech), Bartoš (61. L. Svetlík), Kantek, Gagorik (54. Franko), B. Svetlík, Holán

Ostatné výsledky 7. ligy


■ Moravany nad Váhom – Dubovany 1:0 (1:0)
Gól: 24. J. Jánošík
Zostavy – Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, Lad. Miklovič, Dechet, Chochula, Polák, Prištic, P. Strnisko, Štefanec, Miškerník (Sulák), Dubovany: Tonkovič – M. Kollár, Krajčo, Kusý, M. Lietavec, Masarik, Vrbík, Strečanský, Kollár, Dovičič, Škrobák (Lányi)
■ Dolný Lopašov – Bojničky 3:0 kontumačne
Duel sa nehral, hostia vopred avizovali, že pre nízky počet hráčov nevycestujú.
■ Borovce – Ratnovce 3:2 (1:1)
Góly: 8. O. Macháč, 58. Pet. Herceg, 60. Urban – 19. Burzík, 80. Jančovič
Zostavy – Borovce: Valo – Pet. Herceg, Šašo, O. Macháč, Dubovský, Kusý, Kapičák, Koprna, Mat. Macháč, Kováč, Urban (Kolník, Moravčík, Pav. Herceg, Mar. Macháč, P. Jankech), Ratnovce: Budka – Blaško, Petrík, O. Paulovič, M. Paulovič, Vetrík, Jančovič, M. Pavlovič, Bírešík, Burzík, Brezovan (Boďo, Lukács)
■ Veselé – Šípkové 4:0 (2:0)
Góly: 30., 82. a 85. Jurda, 39. Michalčík
Zostavy – Veselé: Strecký – Konečný, Urban, Rácz, Hrnčiar, Brucháč, Jurda, Michalčík, Krajčo, Klúčovský, Chudý (Lesay, Duračka, Benik), Šípkové: Bielik – Hanuliak, Puvák, R. Oška, Šalát, Koyš, Žák, Kolník, M. Obuch, Kunic, Kimmerling (Držík, Kolník, Petrík)
■ Madunice – Trakovice 2:0 (2:0)
Góly: 12. Hargaš, 22. Dzuro
Zostava Maduníc: Miník – Hargaš, J. Kabát, Mesároš, Jadrný, Dzuro, Rak, Žuffa, Kosa, Rusnáčik, Javor (Černek, Bojaj, Pisarik)
■ Kľačany – Piešťany 0:5 (0:2)
Góly: 10. a 46. Kusý, 21. Gula, 68. Glos, 87. Valovič
Zostava Piešťan: Kunic – J. Stachura, Krajčovič, Kusý, C. Stachura, Glos, Dadík, Gula, Doktor, Kollár, Valovič (Octa)
■ Prašník – Chtelnica 3:2 (2:0)
Góly: 13. Kubiš, 35. a 50. Spál (druhý z pen) – 66. vlastný, 86. Bogora
Zostavy – Prašník: Líška – Matys, Adamec, Gyurke, M. Kazík, O. Kubík, Spál, Konkuš, Klein, Kubiš, O. Bielik (Žažo, R. Bielik, Balcír, Nykodem), Chtelnica: Pavelský – Lukáčik, Slabý, Bogora, Melicher, Rechtorík, Suchán, Tomáška, Brisuda, Zemko, Hrčka (Tomašovič, Kurucz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína