Lodenica spravila bodku nielen za festivalovým letom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 7. septembra 2017, 07:57
  • Autor:Gabo Kopúnek

Záver slovenského festivalového leta tradične patrí piešťanskej Lodenici. Najväčší festival country, folku a trampskej hudby pozýval do malebného autokempingu na Lodenici návštevníkov už po 19. raz.

Za tie roky si organizátori i milovníci hudby zvykli na vrtochy počasia, aké prináša prelom augusta a septembra. Nebolo to inak ani tento rok, a tak slnečné teplé počasie vystriedali dážď a zima typické pre začiatok novembra. Ako sme už ale spomenuli, aj keď sa šomralo na pánbožka, všetci boli pripravení a odhodlaní zabávať sa po všetky tri dni.
Festival Lodenica už dávno nie je len o stabilných hudobných žánrov, ktoré občas obohacujú interpreti rocku. Je to najmä o stretnutí všetkých generácií a, samozrejme, zábave. Aj preto ste v areáli Lodenice mohli stretnúť skalných, starších návštevníkov, mládež i drobizg, z ktorého si organizátori vychovávajú ďalších nasledovníkov.

Veselo bolo už pred vstupom do areálu Lodenice.

Svoje čaro mala tiež komorná scéna festivalu.

K tomuto generačnému mixu boli uspôsobené aj voľnočasové aktivity, aby sa ľudia medzi vystúpeniami hudobných skupín či pri prelínaní programov nenudili a areál festivalu zbytočne neopúšťali. Komfort im totiž zabezpečoval dostatočný servis všetkého, čo správny festival obsahovať má.
„Športové“ vyžitie pre drobizg.

Zábava pre dospelých na prekážkovej dráhe.

Ako spomenul organizátor festivalu Dušan Drobný, na Lodenicu sa snaží priniesť zaujímavé hudobné mená nielen z československej hudobnej scény, ale aj zo zahraničia. Tými „cezpoľnými“ boli napríklad skupina Creedence Clearwater Revived a strednej i staršej generácii známy taliansky spevák Drupi, ktorý bol ťahákom posledného festivalového dňa.
Mám malý stan…

Kto bol „dolámaný“, oživili ho masáže.

Okrem hlavného pódia sa mnohí interpreti predstavili aj na dvoch menších scénach – Lodenička a Komorná scéna. Nezávisle sa country zábava diala hneď pred vstupom do areálu v prístrešku pri bufete.
Pod veľkým centrálnym stanom sa skvelo kempovalo aj napriek zlému počasiu.

Vystúpenie Lucie Briestenskej publikum pod pódiom roztancovalo.

Vymenovávať všetkých účinkujúcich by nemalo zmysel, no čo sa dalo pochytiť z ich vyjadrení počas koncertov i na sociálnych sieťach, boli nanajvýš spokojní s organizáciou festivalu a šťastní z priazne publika. A mnohí sa vyjadrovali, že ak dostanú príležitosť, vrátia sa aj o rok. Tak teda, dovidenia na Lodenici 2018!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav