Kým matka hľadala smetiak, dieťa umieralo od strachu

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2017, 07:51
  • Autor:gak

Piešťany sú známe tým, že kúpele pomáhajú pacientom postaviť sa na vlastné nohy. Niektorým ľuďom však musia so vstávaním pomáhať mestskí policajti. Paradoxne, ide najmä o miestne indivíduá, a nie o zahraničných turistov.

Nebolo to inak ani vo väčšine prípadov zaznamenaných na prelome augusta a septembra. Na Bratislavskej ceste pomáhali 51-ročnému Piešťancovi M. B., ktorému promile navyše spôsobilo aj cestné lišaje na tvári, na Nitrianskej ceste zasa domácemu opilcovi P. Š. a na ulici Hoštáky zas Piešťancovi E. M., ktorý zrejme prehnal oslavy SNP. Do partie miestnych chlapov z „mokrej štvrte“ však môžeme zaradiť aj 57-ročného Piešťanca L. Č., ktorý v nedeľu 3. septembra vyspával opicu na Ulici E. F. Scherera.
Nie vždy však ľudia volajú hliadku mestskej polície k opilcom. V sobotu 26. augusta o 4.16 hodine mierili na Vážsku ulicu, kde mal byť z jedného z bytov počuť detský hlas, ktorý volal o pomoc. Policajtom po príchode otvoril obyvateľ bytového domu, ktorý uviedol, že asi 40 minút je počuť z bytu na druhom poschodí dieťa, ako volá o pomoc. Hliadka sa po tomto presunula na druhé poschodie, kde skutočne bolo počuť dieťa, ako spoza dverí volá svoju mamu. Onedlho sa pri dverách objavila aj 27-ročná matka V. L., ktorá bola iba vysypať smeti. Zrejme boli všetky kontajnery naokolo plné.
O dva dni neskôr a približne v rovnakom čase volal anonym hliadku na Ulicu A. Trajana, kde mal v obytnom dome nájomník robiť krik a neporiadok v byte. Okrem mestských prišli na miesto činu aj štátni policajti, ktorí asistovali pri spacifikovaní 50-ročného psychicky narušeného R. Z. Muža, ktorý porozbíjal celé zariadenie bytu, si napokon prevzala lekárska služba.
V stredu 30. augusta bola hliadka MsP vyslaná na Veternú ulicu, kde v jednom z dvorov spaľovali odpad. Policajti zistili, že tam 34-ročný Trnavčan M. D. opaľoval elektrické káble. Za priestupok vyfasoval pokutu, zaslúžil by si však viac.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav