Hudobný tip

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. septembra 2017, 11:39
  • Autor:Michael Papcun

V rubrike Hudobný tip predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, či neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

Syntetizátory ako zo 40 rokov starého sci-fi filmu, saxofón pripomínajúci romantický obraz osamelých bočných uličiek New Yorku a nástup perfektnej rytmickej sekcie… na štvrtom albume kanadského zoskupenia BADBADNOTGOOD je už od začiatku jasné, že džezové konvencie nie sú tým, čím sa zdajú byť.
BADBADNOTGOOD sú známi najmä svojím multižánrovým pôsobením. Ako džezová skupina bohato spolupracovali s rapovým kolektívom Odd Future, taktiež nahrali skladbu s ikonou atlantského trapu, Gucci Maneom. Ich prvý album bol postavený na variovaní motívov zo známych skladieb Joy Division, Gang Starr, NASa a ďalších… Tým sa v ich hudbe rozvinula schopnosť sprostredkovať zložité džezové a experimentálne cítenie mainstreamovejšiemu poslucháčovi a vtesnať svoje inštrumentálne kvality do krátkych trojminútových beatov.
Práve štvrtý album skupiny je zužitkovaním predchádzajúcich skúseností. Džez alebo experimentovanie tu nie je zložitou elitárskou záležitosťou, ale príťažlivým rojčením pre širšie publikum. Bez toho, aby čo i len jedna nota znela vtieravo alebo populisticky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín