Drahovské vrtochy zabavili všetkých

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 6. septembra 2017, 11:58
  • Autor:Viera Dusíková

„Drahovčané mali dzezinský hudobný festival. Kdze? No šak jako ždy, v stredze dzeziny. Kedy? Precca sobotu 26. augusta.“ Drahovské vrtochy naberali „grády“ s každou vystupujúcou kapelou. Začínali napoludnie a skončili dosť neskoro v noci, lepšie povedané nadránom. Bavili sa mladí, starí aj „dzeci“.

Program, ktorý lákal návštevníkov aj domácich na v poradí už siedmy ročník obľúbeného podujatia, splnil predsavzatie organizátorov. „Tento rok sme sa snažili namixovať zmes rôznych hudobných žánrov, aby si každý prišiel na svoje,“ uviedli aktéri podujatia. A tak sa hralo country, dychovka, ľudovky, disko aj humorne zábavná muzika.


Po troch rokoch si Drahovčania na svojich Vrtochoch opäť zaspievali i s piešťanskou kapelou Slniečko. A hoci sa festival začínal rezkým country v podaní hudobníkov a spevákov dua Tý 2 a pokračoval obľúbenými dychovkami Drahovčanky a energickým folklórom domáceho Kolovrátka a susedných súborov Malženičan, Karpatská muzika, Verešvaran či Verešvarenček, v jeho finále zaznela Hudba z Marsu. Náladu na pódiu vytvorili i Traky či Azúcar cubana. Mladí alebo mladí duchom sa rozchádzali z centra obce do svojich domovov o tretej ráno, kde uzatvárala Vrtochy oldies diskotéka, o ktorú sa staral DJ Luky.

Dychová hudba Drahovčanka prilákala aj prvých tanečníkov.

Pre deti boli pripravené kolotoče a rôzne atrakcie. Medzi topky sa zaradilo brodenie vo vysokej pene a umývanie prskajúcou vodou z rotujúceho osviežovača – túto lahôdku najmenším, ale aj o niečo väčším školákom pripravili dobrovoľní hasiči.
Počas Vrtochov sa Drahovce prezentovali i výstavou ľudového odevu a tanečnými vystúpeniami detí, ktoré navštevujú centrum voľného času. Ich tance vyvolali nielen úsmevy na tvárach rodičov či starých rodičov, ale aj veľký potlesk a uznanie publika. Na dedinskom festivale vládla príjemná atmosféra, ľudia sa stretávali, rozprávali a tí, čo bývajú poblíž stredu dediny, nemuseli ani merať kroky k posedeniam, vytiahli si z domu stolčeky a na priedomí počúvali peknú muziku.
Ľudia si spievali piesne spolu s domácim Kolovrátkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek