Podoby džezu perom Jana Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. augusta 2017, 07:13
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, aj na tváričkách detí je poznať zmenu. Končí čas letných radovánok, dni sa krátia, večery sú chladnejšie, nakupujú sa školské tašky a potreby. Dva mesiace prázdnin sú za nami. V médiách sa táto doba zníženej aktivity politického a spoločenského diania označuje ako „uhorková sezóna“.

Samozrejme, trošku nadsadené, ale aj médiá potrebujú prestávku na nádych. Aj my sme si dopriali trochu oddychu, hoci hudobná, a zvlášť džezová scéna nepoľavila ani v prázdninových mesiacoch. Džezové piatky v Piešťanoch pokračovali bez prestávky, Open Jazz Fest v Novom Meste oslávil jubileum, Trnavský jazzýk úspešne staval na domácich umelcoch, v Trenčíne sa hrali pravidelné džezové štvrtky. Podoby džezu na Rádiu Piešťany sa postupne vrátia k hodnoteniu týchto podujatí.
Ani svetová džezová scéna nepoľavila v hustote festivalov, nahrávok, koncertov a uvádzaní nových osobností na jej výslnie. Žiaľ, aj smutná správa zasiahla džezový svet. Americký gitarista John Abercrombie zomrel 22. augusta. V budúcej relácii mu budeme venovať našu spomienku. Za obdobím prázdnin sa obzrieme s trenčianskou formáciou Erbetes Q. Predstavíme nový album newyorkskej superkapely Hudson.
Piešťanské džezové dianie ostáva stredobodom nášho záujmu, a preto sa v piatok 1. septembra pôjdeme pozrieť do Kursalonu na koncert banskobystrického tria Nothing But Swing, ktoré si pozvalo Petra Adamova. V nedeľu zahrá plnokrvný dixieland Blue Note Band aj s domácimi aktérmi. Podoby džezu na Rádiu Piešťany sa vnárajú opäť do víru džezových udalostí vždy v nedeľu o 20. hodine a v stredu v repríze o 23. hodine.
Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

Hudobné sety Adama Kvasnicu


Poslucháčov Rádia Piešťany a milovníkov hudby opäť pozývam počúvať moje hudobné sety, ktoré sú vysielané na vlnách rádia každý deň o 20.00 h. Okrem Rádia Piešťany si ich môžete kedykoľvek vypočuť na stránke mixcloud.com, ktorá funguje ako internetové rádio pre ľudí z celého sveta. Pod mojím menom tam nájdete viac ako 400 hodín mixovanej hudby rôznych žánrov.
Dopočutia na frekvencii 90,2 MHz!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj