Olympiáda seniorov plná športu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 28. augusta 2017, 16:01
  • Autor:Viera Dusíková

Na siedmej Župnej olympiáde seniorov Trnavského samosprávneho kraja to v Piešťanoch žilo.

Na úvodný ceremoniál na pôde strednej odbornej školy záhradníckej členovia jednotlivých pobočiek Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) nastúpili v stredu 23. augusta vo farebných tričkách s logom okresu, ktorý reprezentovali. Olympionikov pozdravili i významní hostia – predstavitelia kraja aj Mesta Piešťany. Svoje umenie prezentovali žiaci základnej umeleckej školy.

Chlapom patrí do ruky granát.

Stodvadsať seniorských športovcov preukázalo na jednotlivých stanoviskách svoje atletické i fyzické schopnosti v trinástich disciplínach. Plavci pretekali na Eve. „Ja tu trénujem kop do bránky ponad lavičku, zatiaľ mi to ide striedavo úspešne,“ smiala sa jedna z účastníčok olympiády. Na regulárny priebeh dozerali rozhodcovia, prevažne piešťanskí telocvikári, aktívni športovci. Každá seniorská olympijská disciplína – či už beh, hod granátom, petang, vrh guľou alebo dreveným valčekom – podliehala prísnej kontrole a pravidlám. Športovci sa na svoje disciplíny poctivo pripravovali a pred ich začatím trénovali skúšobné hody či kopy.
Hod valčekom do diaľky bola jedna zo ženských disciplín.

„Pozeráme na športové výkony, síce veľa práce nemáme, no napriek tomu sme museli dvakrát poskytnúť prvú pomoc. Raz pri kŕči počas behu,“ povedala predsedníčka piešťanskej pobočky Slovenského Červeného kríža Jarmila Fanová. Tá spolu s kolegyňami zabezpečovala zdravotnú hliadku.
O hladký priebeh akcie sa staral celý tím ľudí. Piešťanskí hostitelia na čele s predsedníčkou JDS Jarmilou Vavrovou pripravili pre svojich kolegov z okolitých okresov pestrý a vydarený dvojdňový program nabitý stretnutiami s dobrou energiou, odmeňovaním športovcov či návštevou hradu Beckov.
Hod valčekom do diaľky bola jedna zo ženských disciplín.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava