Akvatlon si môžu vyskúšať aj amatéri

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. augusta 2017, 16:36
  • Autor:ts

Na Lodenici sa v utorok 29. augusta uskutoční siedmy ročník Piešťanského akvatlonu. Pôjde o deviate kolo Slovenského pohára v akvatlone a 19. kolo Slovenského pohára v kategórii mladších a starších žiakov a žiačok.

Prekonávaná vzdialenosť v hlavnej kategórii bude taká istá ako minulý rok. Najskôr športovci odbehnú tri kilometre, potom budú kilometer plávať a nasleduje opäť bežecká časť na trojkilometrovú vzdialenosť.
Organizátori sa rozhodli priblížiť akvatlonové disciplíny aj verejnosti. Otvoria kategóriu Open pre ženy a pre mužov na skrátenú vzdialenosť (plávanie 500 m, beh 3 km) určenú pre všetkých, ktorí vedia plávať a behať a chcú si zasúťažiť alebo si takúto kombináciu vyskúšať. Možnosť pre verejnosť tkvie aj v štafete, keď jeden člen štafety len pláva a druhý iba behá. V tomto prípade pôjde však o vzdialenosť 3 km beh, 1000 m plávanie a opäť 3 km beh. Samozrejme, kto chce, môže si strihnúť túto dlhšiu trať sám. Nemusí byť vôbec registrovaný v triatlonovej únii.
Akvatlon si môžu prísť vyskúšať aj deti na trase 25 alebo 50 m plávanie a 200 alebo 500 m beh podľa ročníkov. Po výkone ich čaká sladká odmena a skákací hrad. Pre dospelých by to mala byť možnosť vyskúšať si kolobežky a paddle board či nakúpiť pekné veci na plávanie či beh.
Štart hlavnej kategórie na vzdialenosť 3 km – 1 km – 3 km je plánovaný na 12.30 h, o polhodinu neskôr odštartuje kategória Open Muži/Ženy – 500 m/1 km. Deti štartujú od 10. hodiny a majú spolu so žiakmi štart zdarma. Dospelí zaplatia v predstihu 12 eur a štafety 16 eur. Súčasťou štartovného bude číslo, čip a občerstvenie. Prví traja bežci v jednotlivých kategóriách získajú vecné ceny a prví traja celkovo aj finančné odmeny, týka sa to dlhej trate 1-3-1 a iba jednotlivcov.
Účastníci v kategórii Open Muži/ Ženy absolvujú po štarte o 13.00 h najskôr plávanie na Sĺňave za dohľadu motorového člna a kajakárov a potom odbehnú tri kilometre. Trasa behu povedie ako aj minulý rok po vale.
Registrácia na akvatlon vopred cez internetovú stránku www.beh.sk – Termínovka (vyhľadať podľa dátumu a názvu).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel