Súťaž o voľný vstup na Cinematik – Raw

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. augusta 2017, 07:42
  • Autor:red

V poradí už 12. Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany aj tento rok od 12. do 17. septembra odpremieta výber najlepších európskych filmov uplynulého roka. Každoročne ho zostavujú európski filmoví kritici a festivaloví dramaturgovia.

Silné filmy sa na festivale stretnú v súťažnej sekcii výstižne pomenovanej Meeting Point Europe organizovanej pod záštitou medzinárodnej federácie filmových kritikov FIPRESCI. Návštevníci Cinematiku budú môcť v slovenskej premiére vidieť hneď niekoľko dôležitých snímok, ktorých názvy sa na zahraničných festivaloch toľkokrát spomínali.
Tohtoročná mozaika je plná kvalitných filmov rôznych žánrov z rôznych krajín. Prináša snímky, ktoré adekvátne reprezentujú stav súčasnej európskej kinematografie.
Raw / Grave
Vegetariánka Justine odchádza v šestnástich rokoch na veterinárnu školu, na ktorej študuje aj jej staršia sestra. Pri jednej z epizód šikany ju donútia zjesť  mäso – po prvýkrát v živote, a navyše surové. Táto  skúsenosť ju od základov zmení a prebudí v krehkom dievčati  spiace monštrum.
Festivaly a ocenenia:
Týždeň kritiky (Cannes) 2016 – Cena FIPRESCI Sitges 2016 – Cena poroty Carnet Jove, Cena Občana Kana pre najväčší režisérsky objav, Méliès d’Argent MFF Toronto, CPH PIX, Sundance, MFF Rotterdam, IndieLisboa

Zapojte sa do súťaže o akreditácie


Organizátori Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany pripravili pre tých, ktorí sa zapoja do našej SMS súťaže, osem plných akreditácií na festival, vďaka ktorým môžete sledovať ľubovoľné filmy počas premietacích dní. Filmov bude vyše 150, takže určite sa oplatí zaslať súťažnú SMS v tvare: win(medzera)cinematik(medzera)telefónne číslo na skrátené číslo 6660 do 3. septembra do 20. hodiny. Cena spätnej SMS je 1,20 € s DPH. Ôsmich výhercov, ktorí získajú po jednej plnej akreditácii, budeme telefonicky kontaktovať. Službu SMS poskytuje A SMS, s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf