Súťaž o voľný vstup na Cinematik – Nie som tvoj černoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. augusta 2017, 07:37
  • Autor:red

V poradí už 12. Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany aj tento rok od 12. do 17. septembra odpremieta výber najlepších európskych filmov uplynulého roka. Každoročne ho zostavujú európski filmoví kritici a festivaloví dramaturgovia.

Silné filmy sa na festivale stretnú v súťažnej sekcii výstižne pomenovanej Meeting Point Europe organizovanej pod záštitou medzinárodnej federácie filmových kritikov FIPRESCI. Návštevníci Cinematiku budú môcť v slovenskej premiére vidieť hneď niekoľko dôležitých snímok, ktorých názvy sa na zahraničných festivaloch toľkokrát spomínali.
Tohtoročná mozaika je plná kvalitných filmov rôznych žánrov z rôznych krajín. Prináša snímky, ktoré adekvátne reprezentujú stav súčasnej európskej kinematografie.
Nie som tvoj černoch / I Am Not Your Negro
Vyrozprávaný slovami Jamesa Baldwina, skrz jeho vystúpenia a text nedokončenej knihy, Nie som tvoj černoch režiséra Raoula Pecka sa dotýka tragických smrtí Malcolma X, Martina Luthera Kinga jr. a Medgara Eversa, aby priniesol silnú výpoveď o tom, ako je obraz (a realita) dnešných černochov v Amerike zostrojený a vynútený.
Festivaly a ocenenia:
MFF Toronto 2016 – Cena divákov Berlinale 2017 – Cena divákov (sekcia Panorama), Cena Ekumenickej poroty (Zvláštne uznanie, sekcia Panorama)

Zapojte sa do súťaže o akreditácie


Organizátori Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany pripravili pre tých, ktorí sa zapoja do našej SMS súťaže, osem plných akreditácií na festival, vďaka ktorým môžete sledovať ľubovoľné filmy počas premietacích dní. Filmov bude vyše 150, takže určite sa oplatí zaslať súťažnú SMS v tvare: win(medzera)cinematik(medzera)telefónne číslo na skrátené číslo 6660 do 3. septembra do 20. hodiny. Cena spätnej SMS je 1,20 € s DPH. Ôsmich výhercov, ktorí získajú po jednej plnej akreditácii, budeme telefonicky kontaktovať. Službu SMS poskytuje A SMS, s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek